Po zagrzaniu pali sie lampka plynu chlodzacego i opada
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po zagrzaniu pali sie lampka plynu chlodzacego i opada
Problemem sa kontrolka poziomu plynu, oraz wskaznik poziomu płynu. Jak silnik sie na grzeje to zaczyna swiecic kontrolka poziomu plynu, wskaznik temperatury spada prawie do zera. W zimie wynienilem termostat, czytam wasze posty i nie wiem jak pomoc memu samochodzikowi.
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 14:10 przez Pankrac5, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Nie możliwe by po rozgrzaniu silnika temperatura nagle spadała prawie do zera. W tym przypadku winę ponosi czujnik temperatury na króćcu lub sam licznik. Co do migającej kontrolki-jeśli masz podłączoną do zbiorniczka cieczy chłodzącej wtyczkę to sprawdź czy czujnik w zbiorniczku nie zaszedł syfem. Jeśli zaś nie masz przy zbiorniczku czujnika, to ta kontrolka nie jest do niczego podpięta, a jej pulsowanie wywołane jest uszkodzeniem licznika.
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam to samo od kad wymienilem zegary
raz dziala wszystko
a w wiekszosci przypadkow wskaznik lezy na lewej stronie i miga mi ta wkurzajace czerwona dioda od wody
i tez sie zastanawialem nad tym
niby cala instalacja sprawna
tylko nie wiem czemu raz normalnie dziala przez kilka dni a potem nie chce wogole dzialac i mnie wkurza )
raz dziala wszystko
a w wiekszosci przypadkow wskaznik lezy na lewej stronie i miga mi ta wkurzajace czerwona dioda od wody
i tez sie zastanawialem nad tym
niby cala instalacja sprawna
tylko nie wiem czemu raz normalnie dziala przez kilka dni a potem nie chce wogole dzialac i mnie wkurza )
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
ja mialem tez problemy jak byla zasniedziala masa od licznika.wskaznik mi wariowal(zazwyczaj zawyrzal)masa jest nad lewym kolanem niedaleko uszczelki drzwi,trzeba pulke odkrecic i odgiac wygluszenie.wszystko bylo ok a wskaznik zawyrzal.przeciscilem mase i bylo juz ok
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 18:28 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.