mam pytanko
jak łatwo wyregulować szybe bo własnie założylem nowy mechanizm do podnoszenia elekt. i jak dojeżdza do gory szyba to mechnizm zwalnia i szłychac jak ma jakis opor
czy mam jechac na serwis ?
??
i drugie pytanie
co moze byc przyczyną drgania kierownicy tylko przy hamowaniu ??
moze ktos jest z okolic sosnowca kto sie na tym zna
prosze o kontakt lub mail i priv
moj gg 837114
Regulacja szyby i ....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja szyby i ....
Ostatnio zmieniony sob lip 09, 2005 22:51 przez Tolek, łącznie zmieniany 1 raz.
albo zle ulozyles linki i blokują szybę gdy dojezdza do konca.miomio1 pisze:co do pierwszego pytania ....poluzuj nakrętki które trzymają szybę i domknij ją i szyba powinna sama się ustawić w taki sposób że nie będzie miała oporów.i dokręć nakrętki
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
- Kontakt:
Tak, można próbować samemu poradzić sobie z tym problemem, ale ciężko jest dobrze wyregulować szybę samemu- kiedy nie jest się w tym wprawionym.
Radzę jechać do jakiegoś zakładu, gdzie montują szyby samochodowe- oni tam wyjmą szybę, z powrotem włożą i dobrze ustawią- to dla nich łatwa i szyka sprawa. Co prawda zapłacisz za to, jak za montaż szyby. Ale w serwisie mogą Cię naciągnąć na niepotrzebne wydatki i zapłacisz wiele więcej.
Jeżeli weźmiesz się za to sam możesz coś uszkodzić- np. pogąć prowadnice i wtedy skomplikujesz wszystko. Ja bym tego sam nie robił.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Radzę jechać do jakiegoś zakładu, gdzie montują szyby samochodowe- oni tam wyjmą szybę, z powrotem włożą i dobrze ustawią- to dla nich łatwa i szyka sprawa. Co prawda zapłacisz za to, jak za montaż szyby. Ale w serwisie mogą Cię naciągnąć na niepotrzebne wydatki i zapłacisz wiele więcej.
Jeżeli weźmiesz się za to sam możesz coś uszkodzić- np. pogąć prowadnice i wtedy skomplikujesz wszystko. Ja bym tego sam nie robił.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!