Silnik AXR - jaką normę euro spełnia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik AXR - jaką normę euro spełnia
Witam.
Mam pytanie, bo nie mogę nigdzie znaleźć konkretnej odpowiedzi. Jaką normę spalin euro spełnia silnik AXR bez modów. Euro 3 czy euro 4.
Z góry dzięki.
Mam pytanie, bo nie mogę nigdzie znaleźć konkretnej odpowiedzi. Jaką normę spalin euro spełnia silnik AXR bez modów. Euro 3 czy euro 4.
Z góry dzięki.
VWlad
Follow the white rabbit
Follow the white rabbit
Też tak wyczytałem na jakimś forum skody i stąd wątpliwości. Podobno jest to związane z jakimiś zmianami w konstrukcji pompowtrysków bosha. Briefu brak, bo auto było zarejestrowane w polsce jak je kupiłem.SToRM pisze:wg. moich informacji euro 3, z tym ze od 2004 byl juz chyba w normie euro 4 (skoda, seat)
Najlatwiej z Briefu to wyczytac
Dodam, że auto wyprodukowane w styczniu 2003 i liczę na konkretniejsze informacje.
Z góry dzięki
VWlad
Follow the white rabbit
Follow the white rabbit
ja mam golfa z 2003 z marca i w brifie jest napisane EURO3 UND D4.nie wiem co to znaczy D4.Silnik mam teaz AXR to z tego co widzę też masz euro 3
Ostatnio zmieniony czw lut 12, 2009 17:20 przez podol76, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze to ci pomoze:
Umweltplakette
Fahrzeugschein nowy
Fahrzeugschein stary
Wiem ze to niemieckie dowody rejestracyjne, ale w polskich tez musza byc te numery w jakims miejscu, bo polacy tez kupuja te plakietki i odczytuja im numery z polskich dowodow rejestracyjnych. Musisz po prostu znalezc w swoim dowodzie ten 'Schlusselnummer' i potem z tabelki odczytac jaka masz norme.
Pzdr.
Umweltplakette
Fahrzeugschein nowy
Fahrzeugschein stary
Wiem ze to niemieckie dowody rejestracyjne, ale w polskich tez musza byc te numery w jakims miejscu, bo polacy tez kupuja te plakietki i odczytuja im numery z polskich dowodow rejestracyjnych. Musisz po prostu znalezc w swoim dowodzie ten 'Schlusselnummer' i potem z tabelki odczytac jaka masz norme.
Pzdr.
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2009 10:32 przez Radovan, łącznie zmieniany 1 raz.
- MariuszBurgi
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jaką normę spełnia Twoje auto można sprawdzić np. na tej stronie:
Dekra
Bierzemy (nowy) schein i odczytujemy w rubryce 14.1 parametry... dokładnie 2 ostatnie cyfry. Wpisujemy je w rubryce "Emissionsschlüssel-Nr.: " i sprawdzamy jaka plakietka wyskoczy.
Aha, na górze zaznaczamy ptaszki dla danego typu auta (PKW osobówka/ kfz diesel).
Generalnie ostatnie cyfry 53 > Euro 4 (zielona), 52> Euro 3 (żółta).
Dekra
Bierzemy (nowy) schein i odczytujemy w rubryce 14.1 parametry... dokładnie 2 ostatnie cyfry. Wpisujemy je w rubryce "Emissionsschlüssel-Nr.: " i sprawdzamy jaka plakietka wyskoczy.
Aha, na górze zaznaczamy ptaszki dla danego typu auta (PKW osobówka/ kfz diesel).
Generalnie ostatnie cyfry 53 > Euro 4 (zielona), 52> Euro 3 (żółta).
Pozdrawiam
MB
Sesja Adriatico
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/5efea7204ac3939a91980.jpg[/img]
MB
Sesja Adriatico
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/5efea7204ac3939a91980.jpg[/img]