dlaczego wzrasta szybko temperatura silnika prosze o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dlaczego wzrasta szybko temperatura silnika prosze o pomoc
w moment mam temperature silnika na maxie termostat sie otwiera pompy zmienialem zapłon przestawiałem uszczelke pod głowicą zmieniełem co jeszcze moge zrobic ?? co sprawdzic czy to moze byc przes sąde lambda??
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: dlaczego wzrasta szybko temperatura silnika prosze o pom
termostat zmieniales?moze trzeba kupic orginalny?nie wiem samfajfer50 pisze:w moment mam temperature silnika na maxie termostat sie otwiera pompy zmienialem zapłon przestawiałem uszczelke pod głowicą zmieniełem co jeszcze moge zrobic ?? co sprawdzic czy to moze byc przes sąde lambda??
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
temperatura
napisz czy rozgrzewa sie tez cała chłodnica do dołu,włacza sie wentylator?gdy silnik pracuje ucieka ci płyn przez korek wlewu?czy rura za termostatem jest odrazu gorąca,czy dopiero po jakims czasie,odpowietrz dobrze cały układ+czyszczenie,odkamienienie
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja bym sprawdził jeszcze
czujnik włączania wentylatora (ten na dole chłodnicy po prawej stronie) może on nie załącza jak potreba ?? Powinien załączć na dwa poziomy
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V