MK II 1,6 DIESEL - USZCZELNIACZE??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK II 1,6 DIESEL - USZCZELNIACZE??
Witam mam pytanie czy wymiana popoluranych uszczelniaczy wykona sie bez sciagania glowicy?? i jaki koszt mniej wiecej za same czesci potrzebne bez mechanika pozdrawiam
Da się. Mnie też to czeka, ale musisz uważać żeby zawory niepowpadały do cylindrów.
Musisz umiejętnie obracać wałem tak żeby zawory na których zmieniasz uszczelniacze zawsze mogły się oprzeć o tłoka.
Aha.... i weż pod uwagę że jak będziesz miał zdjęty wałek rozrządu to może się okazać konieczna zmiana któregoś z popychaczy
Musisz umiejętnie obracać wałem tak żeby zawory na których zmieniasz uszczelniacze zawsze mogły się oprzeć o tłoka.
Aha.... i weż pod uwagę że jak będziesz miał zdjęty wałek rozrządu to może się okazać konieczna zmiana któregoś z popychaczy
jezeli chodzi o cene uszczelniaczy to są grosze ja ostatnio wymienialem bo rozrząd mi pękł i wygięło dwa zawory, jeden uszczelniacz kosztuje ok 3 zł, z wymiana tego nie ma zadnego problemu jesli sie ma takie sprytne narzędzie do sciagania zamków, sciagnac to jeszcze sie da ale najgorzej jest założyc