Pompa, do czego to służy i kiedy ma to zadziałać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa, do czego to służy i kiedy ma to zadziałać
zdjęcie zamieszczam niżej w mojej pompie tego nie ma czy jest jakiś problem żeby złożyć pompę i nie połączać tego
z góry dziękuję z odpowiedź
z góry dziękuję z odpowiedź
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2009 20:43 przez adasko132, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Służy do przestawienia kąta wtrysku, napięcie jest podawane po przekroczeniu 2k7 rpm przez sterownik, mozesz zostawić wolno i nie podłączać, najlepsze efekty będą po podłaczeniu na stałe +12v np pod elektrozawór zatrzymania silnika.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
a ssanie włączasz? jakie masz ssanie automatyczne czy manualne ? bo to mozliwe ze jak bez ssania to tak bedzie chodził na najnizszych obrotach nie rowno a po 5 min troche sie rozgrzeje i bedzie ok.
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wpływa na kąt wtrysku, ale w małych granicach[dokładnie nie wiem ile], a juz napewno nie powoduje takiego spalania 10lA czy to urządzenie ma wpływ na zużycie paliwa bo mój AAZ pali ok.10 l na 100 km i mam to urządzenie przy pompie
topbrakes.pl
andrew.zbyrko, "najlepsze efekty będą po podłaczeniu na stałe +12v np pod elektrozawór zatrzymania silnika."
jak mam to rozumieć?? będzie lepiej przyspieszał? czy więcej palił? teraz mam około 15 sek do setki ) i mam taką pompe z elektrozaworem ale jeszcze nic z nim nie kombinowalem, jedynie sprawdzalem i faktycznie powyzej 2700rpm się załącza,pozdro
jak mam to rozumieć?? będzie lepiej przyspieszał? czy więcej palił? teraz mam około 15 sek do setki ) i mam taką pompe z elektrozaworem ale jeszcze nic z nim nie kombinowalem, jedynie sprawdzalem i faktycznie powyzej 2700rpm się załącza,pozdro
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
trebron7, chodzi o to że jak jest wyłączony czyli do 2k7 RPM wyprzedzenie kąta jest mniejsze, a gdy sie załącza czyli o 2k7 to jest większe[kąt wtrysku jest bardziej wczesny], róznice w mocy i w spalaniu wydaje mi sie że będa bardzo małe może nawet niezauwazalne.
niestety nie znam wartości wyprzedzenia kąta pzrez ten zawór, nie znalazłem żadnych konkretych danych na jego temat.
niestety nie znam wartości wyprzedzenia kąta pzrez ten zawór, nie znalazłem żadnych konkretych danych na jego temat.
topbrakes.pl
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
trebron7, powinno zadzialac o ile zawór będzie szczelny, po przyłożeniu do niego napięcia zamyka się i blokuje dopływ paliwa pod ciśnieniem pompy niskiego ciśnienia, do tłoczka"[z drugiej strony] który przestawia kąt wtrysku, tłoczek swobodniej przsówa się pod ciśnieniem i zwiększa się wyprzedzenie kąta wtrysku wraz z rosnącymi obrotami.
topbrakes.pl