Mk 4 kolor nadwozia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemko83
Nowicjusz
Nowicjusz

Mk 4 kolor nadwozia

Post autor: przemko83 » pt maja 08, 2009 19:53

Witam to co tu napisze to dla wielu może być śmieszne ale dla mojego kuzyna to ważna sprawa.Chodzi o to jaki kolor nadwozia wybrać.dokładnie to chodzi mu o to czy na niebieskim kolorze,czerwonym i srebrnym będzie mocno widać ewentualne odpryski lekkie zadrapania i pęcherz,kuzyn chce kupic mk4.napiszcie coś bo jak dla mnie to nie ma znaczenia, ale chłopaka by to podbudowało.Pozdro

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pt maja 08, 2009 20:01

jak ma takie podejście że chce lakier na którym najmniej widac odpryski i rysy to niech kupi biały. Tego z pęcherzami to nie bardzo rozumiem :) Jeszcze przed kupnem auta już robi założenia że mu będzie rdzewiało i będą pęcherze? dobrze rozumiem? Moze niech szuka auta nie naprawianego w szopie to takie niespodzianki nie będą miały miejsca.
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 20:02 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bibi466
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bibi466 » pt maja 08, 2009 20:58

Wydaje mi się że wszystkie te kolory są praktyczne. Ja akurat mam czarny samochód bardzo się ładnie prezentuje ale bardzo szybko się brudzi no i rysy też są bardzo widoczne

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt maja 08, 2009 21:22

Ja chciałem srebrny albo czarny bo takie mi się podobają...trafił się ciemnozielony-perłowy. Stał taki ładny, błyszczący u Niemca na podwórku... Jak go umyje i w ten sam dzień spadnie deszcz to auto zaraz wygląda tragicznie, przynajmniej z bliska bo z daleka wygląda na czyste. Rysy też na nim fatalnie widać. Mój ojciec ma srebrnego, jak go umyje to przez tydzień będzie srebrny...mój się robi zóltawy od kwaśnych deszczów. Jedynie jakby przez dwa miesiące nie umyć aut to mój przypomina bardziej zielony niż ojca srebrny. Rysy też na srebrnym mniej widać.
U mnie w mieście jest kilka MK IV z takim samym lakierem jak ja mam, ale mój w porównaniu do tamtych to świeci się jak psu...nie wiem dlaczego...ogólnie jak jest czysty to pięknie się prezentuje. W poniedziałek odbieram auto od lakiernika, ciekaw jestem jak będzie wyglądało po polerce.
Porównując moje auto i ojca to kupiłbym srebrne...chyba że miałbym czas i warunki na codzienne mycie auta.

przemko83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemko83 » sob maja 09, 2009 07:18

Dzieki za opinie coś już więcej kuzyn wie i weżmie wasze cenne uwagi przy zakupie,a z tymi pęcherzami to chodziło oczywiście tak na przyszłość.

Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szczep » sob maja 09, 2009 08:14

kolor czarny w perle wygląda bajecznie po myciu i woskowaniu, głębia lakieru i te sprawy, lecz utrzymanie tego stanu to tragedia, gdy się kurzy mycie autka 2/3 razy w tygodniu, dodatkowo po myjni wycieranie do sucha żeby nie było plam :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”