Pilnie prosze o pomoc, brak iskry w golfie 3 1,4 ABD, 92r
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Pilnie prosze o pomoc, brak iskry w golfie 3 1,4 ABD, 92r
Witam.
Auto jak w opisie staneło mi na drodze, po raz pierwszy. Objawiły mi się nastepujące objawy:
1. Zaczeła mi początkowo raz na jakiś czas swirować wskazówka od obrtów, tzn chwilowe szybkie wzrosty i opadania obrotów
2. Póżniejsze szarpanie silnikiem i jakieś dziwne strzały dość głośne w tłumnik
3. Kilkakrotnie powtarzały się aż silnik zgasł
4. Próba odpalenia i nic
5. Sprawdziłem i okazało sie z brak iskry
6. Po pewnym czasie pojawia się i znów zanika
Proszę pomożcie bo auto zostało na ulicy
Dodam że silnik zasilany gazem, bo mam suszkodzoną pompkę.
Auto jak w opisie staneło mi na drodze, po raz pierwszy. Objawiły mi się nastepujące objawy:
1. Zaczeła mi początkowo raz na jakiś czas swirować wskazówka od obrtów, tzn chwilowe szybkie wzrosty i opadania obrotów
2. Póżniejsze szarpanie silnikiem i jakieś dziwne strzały dość głośne w tłumnik
3. Kilkakrotnie powtarzały się aż silnik zgasł
4. Próba odpalenia i nic
5. Sprawdziłem i okazało sie z brak iskry
6. Po pewnym czasie pojawia się i znów zanika
Proszę pomożcie bo auto zostało na ulicy
Dodam że silnik zasilany gazem, bo mam suszkodzoną pompkę.
brak iskry w golfie 3 1,4 ABD
Przyczyn może być kilka: cewka zapłonowa, przewody wysokiego napięcia, czujnik Halla, możliwe że świece. Trudno jednoznacznie określić ale przyczyna tkwi raczej w tych elementach. A najgorsze jest to że wszystkie z nich do najtańszych nie należą
pcbol329
-
- Mały gagatek
szukaj na alledrogo/hall aparatu zapłonowegoczesterr20 pisze:Jaki jest koszt halla i ewentualnie jaka klopotliwa jest wymiana??
[ Dodano: 11 Maj 2009 22:05 ]
na początek podmień cewke
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
- Mały gagatek
Może jeszcze dodam i cos to pomoże w diagnostyce: mam klopot gdy przekrecam rozrusznikiem to czasami całkiem dobrze kreci a czasem słabo, przy odpalaniu a jeszcze najważniejsze ze czasem wogóle sie nie odezwie jakby nie dostawał napiecia, tylko lekko przygasną diody ladowania i oleju ale rozrusznik-cisza, po kilku ponowynych próbach lapie i normalnie kreci, wiec odpada slaby akumulator. Czyżby miało to cos wspólnego z wymieniona wyżej moją usterka???
:D:D
Proponuję dodatkowo sprawdzić połączenia na akumulatorze, no i oczywiście masę. Masa może czasem płatać różne figle. A skoro masz takie problemy z elektryką to może warto się temu przyjrzeć. Ale nie twierdzę że to jest przyczyną dolegliwości twojego golfera
pcbol329
-
- Mały gagatek
Własnie podłacznia i masa jest ok. Co do mojej usterki to juz sporo siedze na forach i były czeste takie przypadki awarii ale rózne objawy, jednemy pomogła wymiana cewki, drugiemu wymiana halla, innemu calego aparatu zapłonowego, niektóry lamda, innym czujnik temperatury, wiec już się całkiem zamierzam gubic co może bym w moim aucie. Poprostu porażka jak nic.
ma ktoś jeszcze jakies swoje ssugestjie?
ma ktoś jeszcze jakies swoje ssugestjie?
- ziolo115
- Ma gadane
- Kontakt:
a na wyjściu z cewki jest iskra?? jesli jest to faktycznie hall moze byc przyczyną. jesli wogule kręci to nie będzie wina stacyjki moim zdaniem, moga zwieszać sie szczotki w rozruszniku lub tulejki rozrusznika są juz wydarte i przez to tak ciężko kręci. u mnie rozrusznik podparty jest w tulejce która wbita jest w obudowe skrzyni biegów. objawy były podobne ,że raz kręcił dobrze a raz cięzko. po wymianie tulejki nie ten rozrusznik
-
- Mały gagatek