pytanie o pwrót oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie o pwrót oleju
Szybkie i konkretne pytanie: czy rurka, którą powraca olej z turbosprężarki do miski olejowej w miejscach przykręcenia do miski/turbo ma jakieś uszczelnienie w postaci o-ringów czy innych podkładek miedzianych? pytam, bo gdzieś tam wypływa mi olej i drażni mnie to... może ktoś też miał wyciek oleju w tamtej okolicy?(widać krople oleju na kolanku wchodzącym do miski i rozlewa się wokół po całej misce) nie są to jakieś hurtowe ilości, ale ze 2-3 duże krople po trasie na parkingu zostają...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie ma tam żadnych uszczelniaczy,wszystko uszczelnia stożek.
Stożek raczej nie powinien popuszczać,ale kto wie,może przy montażu podszedł jakiś paproch.
Możliwe też jest,że przy odkręcaniu lub przykręcaniu ktoś ciągną na siłę i puścił spaw przy misce.
Możliwe jest także to,że plecionka w połowie tej rurki popuszcza i olej spływa po niej aż na miskę .
Stożek raczej nie powinien popuszczać,ale kto wie,może przy montażu podszedł jakiś paproch.
Możliwe też jest,że przy odkręcaniu lub przykręcaniu ktoś ciągną na siłę i puścił spaw przy misce.
Możliwe jest także to,że plecionka w połowie tej rurki popuszcza i olej spływa po niej aż na miskę .
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2009 10:48 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- PePeNiEbKo
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sprawdziłem dokładnie i wychodzi na to, że plecionka ma już dosyć, bo od niej w dół zaczyna się bałagan...w związku z tym powstał rebus, bo zamienników za bardzo nie ma a cena oryginału ciut zaporowa...rozwiązywał ktoś kiedyś podobny problem? może ma ktoś namiary na zakład, który wymienia/zakuwa takie przewody gdzieś w poznaniu lub okolicy?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: