koło zamachowe VR 6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
koło zamachowe VR 6
mam pytanko. Da się (przetoczyć) oryginalne koło zamachowe z vr6 żeby było lżejsze. Jeśli tak to ile trzeba przetoczyć i jaki będzie spadek wagi ( może ktoś to robił i by mi poradził co można zrobić z kołem , ile przetoczyć i którą część , może ktoś posiada , jakieś rysunki schematy , zdjęcia ????!!!!!). A jeśli nie da się takiego czegoś zrobić to zostaje tylko koło zamachowe z g60 czy są jeszcze jakieś inne lżejsze które podejdą ? Proszę o pilną odpowiedź bo na dniach będę zmieniał skrzynie i sprzęgło i chciałbym tesh coś zrobić z kołem zamachowym. Piszcie , piszcie , piszcie!!!!!!!!!!!!.
Re: koło zamachowe VR 6
Przetoczyć się da oczywiście ale jakie będą osiągi i czy gorzej pracował nie będzie nie zagwarantuje nikt.. Jeśli mowa o staczaniu trzeba je również dobrze wyważyć..slave88 pisze:mam pytanko. Da się (przetoczyć) oryginalne koło zamachowe z vr6 żeby było lżejsze. Jeśli tak to ile trzeba przetoczyć i jaki będzie spadek wagi ( może ktoś to robił i by mi poradził co można zrobić z kołem , ile przetoczyć i którą część , może ktoś posiada , jakieś rysunki schematy , zdjęcia ????!!!!!). A jeśli nie da się takiego czegoś zrobić to zostaje tylko koło zamachowe z g60 czy są jeszcze jakieś inne lżejsze które podejdą ? Proszę o pilną odpowiedź bo na dniach będę zmieniał skrzynie i sprzęgło i chciałbym tesh coś zrobić z kołem zamachowym. Piszcie , piszcie , piszcie!!!!!!!!!!!!.
Zakładając lekkie koło zamachowe można osłabić konstrukcję wał napędowy ale to już wedle uznania właściciela.
Jeśli już robić to kupić firmowe koło zamachowe jak Fidanza i porobić jeszcze kilka przerubek
Niech się wypowie ktoś jeszcze bo może ktoś ma inną teze..