Witam przed wymianą podzespołów zawieszenia kierownica się nie trzęsła.
Miałem wybite dość mocno sworznie wahaczy i amortyzatory.
Wymieniłem te części i pojechałem na stację diagnostyczną aby ustawić zbieżność.
Kazali mi wjechać na szarpak i okazało się ze wybite mam końcówki drążków.Pojechałem kupiłem końcówki drążków i ustawili mi kąty pochylenia kół i zbieżność.
Wyjechałem ze stacji i autko jedzie prosto i nic nie puka, ale przy 100km/h pojawia się dość duże trzęsienie.
Mechanik mówił mi że amortyzatory trzeba dokręcić jak sie poduszki ułożą po wymianie.
Czy to trzęsienie może być tym spowodowane.
Trzęsienie kierownicy po wymianie zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
byłem przy ustawianiu kątów i zbieżności i było wszystko ok.
może być od tego że amortyzatory się ułożyły w poduszkach i coś się tam luzuje jak mi mechanik mówił??
lub inny powód to taki ze mam jakąś część którą mi wymieniali mam nie dokręconą??
w zawieszeniu po wymianie nie ma żadnych stuków popukiwań,więc chyba dobrze dokręcone,jestem zadowolony tylko to trzęsienie nie wiadomo skąd
może być od tego że amortyzatory się ułożyły w poduszkach i coś się tam luzuje jak mi mechanik mówił??
lub inny powód to taki ze mam jakąś część którą mi wymieniali mam nie dokręconą??
w zawieszeniu po wymianie nie ma żadnych stuków popukiwań,więc chyba dobrze dokręcone,jestem zadowolony tylko to trzęsienie nie wiadomo skąd