Nadal mam problem z płynem chłodnicznym. Opisywałem swój problem w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#3231039
Sprawdzałem poraz kolejny uszczelka pod głowicą, okazało się że uszczelka jest ok. Nie dostaje się CO2 do układu a płyn nadal wywala. Wywala go powyżej 130 km/h. Rozmawiałem z jednym mechanikiem to mówił, że to napewno jest uszczelka bo na postoju nie ma takiego ciśnienia w układzie jak podczas jazdy. Koleś co sprawdzał uszczelkę mówił, że może to być pompa wodna, niby jak się rozgrzeje wirnik może kręci się i dlatego wywala. Nie chciałbym na marne wymienić pompy. Chodzi mi też po głowie chłodnica. Brak mi już pomysłów
dzięki wielkie za pomoc
pozdrawiam
Wywala płyn- ciąg dalszy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Wywala płyn- ciąg dalszy
witaj . choć mam golfa 4 miałem ten sam problem 150-160 jakieś pół minuty jazdy i płynu wyrzucony przez korek w zbiorniczku .spalin nie było w płynie chłodzącym. wymieniany termostat , zakrętka od zbiorniczka zbiorniczek wyrównawczy i dalej to samo . po wymianie uszczelki pod głowicą problem znikł . tak było u mnie. pozdrawiam .
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja obstawiam uszczelke dopiero przy wyższych prędkościach ciśnienie jest tak duże że *#cenzura#* w płyn, sprubuj odciągnać płyn do min i wł nagrzewnice powinno byś mniejsze ciśnienie i sprawdz
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;