pytanie bo nie mam pojęcia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie bo nie mam pojęcia
witam przez weekend czeka mnie trasa ok 450 km i mam mało czasu aby to przejechać
tyle dobrze ze prawie połową dystansu jest autostrada. i moje pytanie jest takie czy jak będę gnał autko autostrada dłuższy czas czy mu co nie zrobię ??
tyle dobrze ze prawie połową dystansu jest autostrada. i moje pytanie jest takie czy jak będę gnał autko autostrada dłuższy czas czy mu co nie zrobię ??
- maryjan
- Gadatliwa bestia
To zależy z jaką prędkością przyjdzie Ci się poruszać. Najważniejsze żeby nie żyłować silnika powyżej krytycznych wartości obrotowych (czerwone pole).
Masz w opisie silnik 1.4 tak więc za szybko nie gnaj przez caly czas. Trzymaj sie stałeł prędkości 140-160 km/h obrotów będziesz miał w mierę a i prędkość dość bezpieczna.
Pomyśl, że jadąc z taką prędkością połowe trasy zrobisz w ~ 1,5 godziny + - 225 km...
Reszta standardowo czyli około 3h... do celu
Masz w opisie silnik 1.4 tak więc za szybko nie gnaj przez caly czas. Trzymaj sie stałeł prędkości 140-160 km/h obrotów będziesz miał w mierę a i prędkość dość bezpieczna.
Pomyśl, że jadąc z taką prędkością połowe trasy zrobisz w ~ 1,5 godziny + - 225 km...
Reszta standardowo czyli około 3h... do celu
Dziki
-
- Mały gagatek
Re: pytanie bo nie mam pojęcia
Kolego ostatnio śmigałem trasę Bydgoszcz-Freiburg(Niemcy) - 1260 km , 13 h , średnio 120-130 km/h i dojechałem. Auto jest po to aby jeździło a nie do patrzeniatome89 pisze:witam przez weekend czeka mnie trasa ok 450 km i mam mało czasu aby to przejechać
MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest
Megane - było
S 40 - jest
- maryjan
- Gadatliwa bestia
słabo to widzę... no chyba, że bez korków, w nocy itp. Ale przy dzisiejszych warunkach pogodowych takich jak mgła, deszcze, śniegi i inne mroziki to realnym czasem przejazdu jest co najmniej 5h, bynajmniej tyle bym założył sam.tome89 pisze:4 godz na dojazd
Lepiej 30minut później niżeli wcale nie dotrzeć na miejsce.
pozdrawiam i szerokości.
Dziki