Skrzynia biegów od GTI do TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów od GTI do TD
Witam.
Pada mi skrzynia biegów. Zastanawiam sie czy pasuje taka skrzynia od golf 3 GTI do mojego 1.9 TD. W najbliższym czasie chciałbym lekko modyfikowac moje auto i dlatego takie pytanie. Czy moze zalecanie cos innego. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pada mi skrzynia biegów. Zastanawiam sie czy pasuje taka skrzynia od golf 3 GTI do mojego 1.9 TD. W najbliższym czasie chciałbym lekko modyfikowac moje auto i dlatego takie pytanie. Czy moze zalecanie cos innego. Z gory dziekuje za odpowiedz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mój pomysł jest taki zebys zostawił skrzynie od diesla, przecież przenosi znacznie większy moment obrotowy jak ta od benzyny. a w koncu nie bedziesz modyfikacjami dodawał obrotów tylko momentu i mocy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Skrzynia biegów od GTI do TD
Skrzynia od 3 GTI raczej ci nie wejdzie na tarcze sprzegła wiec wymiana tarczy choć zastanów sie dobrze bo wtedy przy max obrotach na kazdym biegu bedziesz miał 1/3 predkości co obecnie tak wiec z miejsca rakieta nawet urusa na zaciag mozesz palic a V-max to ok 120KM/hBohdanak pisze:Witam.
Drugi temat to TDI niestety nie podejdzie a kłania sie wymiana sprzegła lewarka zmiany biegów linek i wyrzucenie całego mechanizmu ciegiełek TDI sterowany jest linkami
Najlepsze rozwiazanie to skrzynia która masz od 1,9TD z miejsca raczej nawet odchodzi ładnie a i V-max ok 170 wiec sie zastanów czy warto porawiac to co dobre???
-
- Mały gagatek
- Kontakt: