wielki problem z buczeniem / huczeniem od kół MK III 1,9 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wielki problem z buczeniem / huczeniem od kół MK III 1,9 TDI
Panowie jestem tu nowy ale mam nie lada problem, z którym nikt nie potrafi się uporać.
Od tygodnia coś mi zaczęło zawaliście buczeć basami od kół. Najpierw wydawało mi się sprawa banalna - łożysko, ale skończyło się na wymianie wszystkich i jest to samo. Mechanicy rozkładają ręce. Dodam także, że sprawdziłem już opony ( tzn założyłem swoje stare letnie ) I JEST DOKŁADNIE TO SAMO.
Zmieniłem też olej w skrzyni biegów i nic nie pomogło. Straciłem już 4 stówy a ja dalej nie wiem gdzie jest problem.
Teraz opis:
To buczenie zaczyna się w okolicach 50 km/h potem zanika. Następny kulminacyjny etap to od 95 do 110 km/h. Wtedy nie słyszę radia za bardzo nawet. To taki jednostajny bas jakby z tyłu z lewej strony lub pod fotelem kierowcy. Mechanik mówi, że to na pewno lewa strona. Dodam, że na biegu i na luzie jest to samo. To zależy od prędkości.
Mechanicy rozkładają ręce bo już sami nie wiedzą co to może być. Koledzy może wy coś pomożecie, z góry dziękuję.
Od tygodnia coś mi zaczęło zawaliście buczeć basami od kół. Najpierw wydawało mi się sprawa banalna - łożysko, ale skończyło się na wymianie wszystkich i jest to samo. Mechanicy rozkładają ręce. Dodam także, że sprawdziłem już opony ( tzn założyłem swoje stare letnie ) I JEST DOKŁADNIE TO SAMO.
Zmieniłem też olej w skrzyni biegów i nic nie pomogło. Straciłem już 4 stówy a ja dalej nie wiem gdzie jest problem.
Teraz opis:
To buczenie zaczyna się w okolicach 50 km/h potem zanika. Następny kulminacyjny etap to od 95 do 110 km/h. Wtedy nie słyszę radia za bardzo nawet. To taki jednostajny bas jakby z tyłu z lewej strony lub pod fotelem kierowcy. Mechanik mówi, że to na pewno lewa strona. Dodam, że na biegu i na luzie jest to samo. To zależy od prędkości.
Mechanicy rozkładają ręce bo już sami nie wiedzą co to może być. Koledzy może wy coś pomożecie, z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 18:29 przez ikarus1977, łącznie zmieniany 1 raz.
mam tak samo tyle że w moim przypadku jest tak że to się zaczyna dokładnie 95-100km/h przy innych prędkościach nie ma tego, a na dodatek u mnie to jedno dnia występuje potem przez 2tyg nie ma, a potem znów, raz jest raz nie ma i też z tylniego koła po lewej i też nikt nie wie co to może być.ikarus1977 pisze:To buczenie zaczyna się w okolicach 50 km/h potem zanika. Następny kulminacyjny etap to od 95 do 110 km/h. Wtedy nie słyszę radia za bardzo nawet. To taki jednostajny bas jakby z tyłu z lewej strony lub pod fotelem kierowcy. Mechanik mówi, że to na pewno lewa strona. Dodam, że na biegu i na luzie jest to samo. To zależy od prędkości.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
mam tak samoU mnie to jest takie uuuuuu
nie mam pojęcia, poruszałem temat na forum podpowiedziano mi że opony, zmieniłem uspokoiło się ale znów to wróciło na innych nowych felgach i oponach także to odpada i zostałem w kropce, a skoro u ciebie łożyska wymienione i nadal to jest to już sam nie wiemikarus1977 pisze:pyt tylko Co TO>
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt: