AXR dymi na niebiesko a oleju nie ubywa!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
AXR dymi na niebiesko a oleju nie ubywa!!!
Witam mam problem z Tdi który polega na tym że auto po odpaleniu dymi na biało niebiesko.Problem miał początek po wymianie turbo.Po awari wessało mi prawie cały olej do wydechu.Turbina po regeneracji wszystko wyczyszczone po odpaleniu olej kapał z wydechu 20 minut.Po zrobieniu 1200km podczas rannego odpalania najpierw co jest dziwne po przekręceniu kluczyka trzy razy zamrugają kontrolki od abs i esp a potem z trudem odpala.Wymienione zostały wtryski i świece a komp u mechanika pokazuje że wszystko jest ok.Turbina nie puszcza oleju bo go nie ubywa auto dymi ale dopiero po przegazowaniu.Na ziemi pod wydechem tłusta ciemna plama.Czy ktoś może pomóc bo mi już ręce opadają!!!
waldeklubon a wydech był wymieniony po tym jak padło turbo ? może to nie standart ale jak turbo popchnie cały olej wydech to najlepiej go wymienić
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 21:10 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-
- Mały gagatek
Nie był ale wszyscy twierdzą że po tylu km już powinien sie wypalić.A do tego kolego widze że też masz axr nie wiem czy to norma ale mój pali po tej awarii 10.5 na 100km
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 21:13 przez waldeklubon, łącznie zmieniany 1 raz.
to za dużo według mnie - mi przy miejskiej jeździe 100% pali do 7-8 litrów - na trasie przy spokojnej jeździe 5,5-6,0 litrawaldeklubon pisze:10.5 na 100km
a ile kilometrów zrobiłeś - wiesz nie miałem takiego przypadku i nie chciałbym mieć ale mechanik z rodzinny mi mówił kiedyś że wymiana wydechu jak turbo puści olej to tak jak wymiana oleju w silniku i nie wymienienie filtra od niegowaldeklubon pisze:wszyscy twierdzą że po tylu km już powinien sie wypalić
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
-
- Mały gagatek
koszt i tak miałeś duży - dodatkowo kilka setek na cały wydech powinno się znaleźć - jak tego nie zrobisz to cały czas będziesz się zastanawiał - a przy wymianie wydechu ciekawi mnie co powiedzą Ci co będą to robić i jak będzie wydech wyglądałwaldeklubon pisze:może to żeczywiście ten wydech
tak czy inaczej nie masz za dużo opcji
PL
PL
- MariuszBurgi
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sprawdź w jakim stanie masz kata bo spalanie masz z kosmosu.waldeklubon pisze:Przed awarią też mi tak palił może to żeczywiście ten wydech a kilometrów zrobiłem 1200 może troche więcej.Żaden mechanik nawet nie wspomniał o wymianie wydechu ale od tego spalanie nie poszło do góry.
Mi w trasie pali normalnie, bez oszczędzania ok 5- 5.5/100 a w mieście ok. 6- 6.5 l/100.
Pozdrawiam
MB
Sesja Adriatico
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/5efea7204ac3939a91980.jpg[/img]
MB
Sesja Adriatico
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/5efea7204ac3939a91980.jpg[/img]
-
- Mały gagatek
waldeklubon no to masz problem.... gdzieś i napewno nie łatwe będzie zlokalizowanie tego - jak dojdziesz co było nie tak napisz - podziel się wiadomościami
pozdro
pozdro
PL
PL
-
- Mały gagatek
Podziele sie na pewno tylko nie wiem czy auto tego dożyje!Słyszałem jeszcze że jak EGR jest niesprawny to mogą być podobne objawy a u mnie komp nie może sie połączyć z tym badziewiem!
[ Dodano: 13 Lis 2009 20:38 ]
Witam wiec wymieniłem wydech i autko dymi mniej ale teraz na kostce przed domem pod wydechem jest tłusta plama i jak zadymi to smierdzi nie spaloną ropa!Wtryski według kompa idealne.Znowu pare stówek i dalej problem.Może ktoś pomoże?
[ Dodano: 13 Lis 2009 20:38 ]
Witam wiec wymieniłem wydech i autko dymi mniej ale teraz na kostce przed domem pod wydechem jest tłusta plama i jak zadymi to smierdzi nie spaloną ropa!Wtryski według kompa idealne.Znowu pare stówek i dalej problem.Może ktoś pomoże?
Ostatnio zmieniony pt lis 13, 2009 21:44 przez waldeklubon, łącznie zmieniany 1 raz.