Wymiana sprężyn, zawieszenia....
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Wymiana sprężyn, zawieszenia....
Ostatnio zmieniony czw paź 23, 2008 17:58 przez ygd, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A ja się podłącze. Zakupiłem sobie springi Weitec 40/40 (nowe) do mojego golfika (1.3) i amory standartowej długości KYB. No i jak założyłem wszystko pieknie. siadł równo 40 mm . Tył z kolei nie siadł a ż tyle ale wygląda ładnie. i tu sie pojawił problem. Tył sobie normalnie amortyzuje, A przód mi siadł tak, że wszystko oparło się na odbojach. i auto ugina sie tylko tyle co się odbój ugnie. Miał ktoś cos takiego?? Nie wiem czy tak zostawiać, czy jeszcze raz to rozbierać i obciąc troszke odboje. boję się, żeby mi się coś z takiego stanu rzeczy nie popsuło.
HEJ!
JA KUPIŁEM GOLFA DWOJKE NA CZERWONYCH SPRĘŻYNACH(ORYGINALNE VW GOLF OBNIZALU OKOLO 40CM) ALE WYMIENIŁEM JE PO KILKU MIESIĄCACH NA SERYJNE BO SZKODA MI BYŁO RESZTY ZAWIESZENIA-GAŁKI, SWOŻNIE, TULEJKI,ŁOŻYSKA, DODAM ZE AMORKI MAM SERYJNE NIE SPORTOWE (SPRAWNOSĆ 79/81%) NA ZWYKŁYCH SPRĘŻYNKACH DUŻO WYGODNIEJ TYLE ŻE KŁADZIE SIE NA ZAKRĘTACH,A NA TYCH SPORTOWYCH TO MOŻNA BYŁO GRZAĆ NA FULLSPEEDZIE I JECHAŁ JAK PRZYKLEJONY-TYLKO PISSSSSK BYŁO SŁYCHAĆ:-)
SPRĘŻYNKI WYMIENIŁEM SAM (Z PRZEDNIMI TROCHE TATA MI POMÓGŁ) BEZ ŻADNYCH ŚCIĄGACZY, TYLKO ZWYKŁE KLUCZE I PODNOŚNIK TEN CO MAM W BAGAŻNIKU, TYLKO TRZEBA BYŁO ZBIEŻNOŚĆ I GEOMETRIĘ USTAWIĆ POTEM. PONIŻEJ FOTKI TYCH CO JE WYWALIŁEM
JA KUPIŁEM GOLFA DWOJKE NA CZERWONYCH SPRĘŻYNACH(ORYGINALNE VW GOLF OBNIZALU OKOLO 40CM) ALE WYMIENIŁEM JE PO KILKU MIESIĄCACH NA SERYJNE BO SZKODA MI BYŁO RESZTY ZAWIESZENIA-GAŁKI, SWOŻNIE, TULEJKI,ŁOŻYSKA, DODAM ZE AMORKI MAM SERYJNE NIE SPORTOWE (SPRAWNOSĆ 79/81%) NA ZWYKŁYCH SPRĘŻYNKACH DUŻO WYGODNIEJ TYLE ŻE KŁADZIE SIE NA ZAKRĘTACH,A NA TYCH SPORTOWYCH TO MOŻNA BYŁO GRZAĆ NA FULLSPEEDZIE I JECHAŁ JAK PRZYKLEJONY-TYLKO PISSSSSK BYŁO SŁYCHAĆ:-)
SPRĘŻYNKI WYMIENIŁEM SAM (Z PRZEDNIMI TROCHE TATA MI POMÓGŁ) BEZ ŻADNYCH ŚCIĄGACZY, TYLKO ZWYKŁE KLUCZE I PODNOŚNIK TEN CO MAM W BAGAŻNIKU, TYLKO TRZEBA BYŁO ZBIEŻNOŚĆ I GEOMETRIĘ USTAWIĆ POTEM. PONIŻEJ FOTKI TYCH CO JE WYWALIŁEM
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Można prosić o poprawienie linka?
Oczywiście jeśli artykuł ten jest jeszcze w sieci.
Czeka mnie właśnie wymiana springów i z chęcią bym poczytał o tym.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Oczywiście jeśli artykuł ten jest jeszcze w sieci.
Czeka mnie właśnie wymiana springów i z chęcią bym poczytał o tym.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
[2009.10.31 - 2010.09.13] Scirocco mk2 GTX 1986 Monza Blue Metallic (LD5Y) JH automatic (PB)
[2007.12.10 - 2009.09.30] Scirocco mk2 GTX 1989 Alpine White (L90E) JH manual (PB+LPG)
[2007.12.10 - 2009.09.30] Scirocco mk2 GTX 1989 Alpine White (L90E) JH manual (PB+LPG)
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
http://www.vwgolf.pl/?page_id=94 -> tylko właśnie nie działają odnośniki do tematów gdzie pokazane jest jak wymontować przednie i tylne amortyzatory
Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2008 21:21 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 1 raz.