[MK4] Obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
miałem to samo jakies 3miechy temu jak znasz sie troche na mechanice to weź pszeczysc przepustnice pomorze odrazu zdejmij obudowe filtra powietrza, przpustnice masz na 4 srubach ampul 6-7 niepamientam dokładnie i masz tam kość wypinasz ja juz ja masz kup jakis dobry płyn do mycia gazników, przepustnic możessz jeszcze sie pomęczyc ropą ale to jak chcesz elooooooo
-
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
to jest wielki kłopot mialem to samo u siebie w golfie...przyczyn moze byc wiele...
jak wymieniłeś filtry to zostało ci jeszcze do sprawdzenia(do sprawdzenia poniewaz za kazdym razem pomaga cos innego a dojdziesz do tego tylko metoda prób i błędów) :świece,kable WN,kopułka,palec rozdzielacza,czujnik temperatury,sonda lambda,silniczek krokowy,przepływomierz i czasami halla...niestety jest tego troszke ale to jest dos sprcyficzna usterka...
ja na twoim miejscu zaczołbym od przeczyszczenia silniczka krokoweko(wstawiasz go na noc do benzyny) i przepustnicy.....po czym wymien sonde lambde....czesto pada i zwykła wymiana jej pomaga....
jak wymieniłeś filtry to zostało ci jeszcze do sprawdzenia(do sprawdzenia poniewaz za kazdym razem pomaga cos innego a dojdziesz do tego tylko metoda prób i błędów) :świece,kable WN,kopułka,palec rozdzielacza,czujnik temperatury,sonda lambda,silniczek krokowy,przepływomierz i czasami halla...niestety jest tego troszke ale to jest dos sprcyficzna usterka...
ja na twoim miejscu zaczołbym od przeczyszczenia silniczka krokoweko(wstawiasz go na noc do benzyny) i przepustnicy.....po czym wymien sonde lambde....czesto pada i zwykła wymiana jej pomaga....
Mk1 16v Rally project :)
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
Miałem to samo. W serwisie VW powiedzieli mi że ten typ tak już ma i trzeba przeczyszczać sobie czasem przepustnicę. (podobno dotyczy to głownie 1,4 i 1,6) Zdejmij ten wielki czarny plastik co siedzi na silniku, poprostu pociągnij a on wystrzeli z zaczepów. Z lewej stronu odłącz taki mały gumowy wężyk, poprostu go zsuń. (Już wykonałeś prawię połowe roboty) Przepustnicę zlokalizujesz z łatwością Weź miękką szmatke albo ręcznik papierowy z jakimś płynem co usuwa tłuszcz i brud oraz łatwo paruje np. denaturat i wyczyść w tym miejscu co jest przepustnica, następnie wsadź palucha żeby ją otworzyć i tam też wyczyść. Uważaj tylko żebyśni pozostawił kawałków papierowego ręcznika albo jakiś smechów od szmatki!!! Potem załóż obudowe plastikową nie zapominając o wetknięciu tego śmiesznego małego gumowego wężyka. Odpal i ciesz sie piękna pracą silnika
Ostatnio zmieniony pn sty 09, 2006 19:00 przez gibbon, łącznie zmieniany 1 raz.
www.luzaki.com
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
No właśnie mam to samo, identyczna sytuacja. Też się zastanawiałem co to może być, zdarza się dość rzadko ale sie zdarza więc jutro pędzę czyścić przepustnicę. Zobaczymy czy pomoże. ELO
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.