czesc wyrzucilo u kolegi 2 bledy w mkv gti
- kolektor ssacy nie szczelny
-regulacja biegu jalowego
obajwy: spore falowanie obrotow na cieplym silniku
jakies pomysly co dalej z tym robic?
bledy tfsi
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: bledy tfsi
po logach przyjżyj sie parametrom pracy przepustnicy i kątom uchylenia.vwgtiusa pisze:czesc wyrzucilo u kolegi 2 bledy w mkv gti
- kolektor ssacy nie szczelny
-regulacja biegu jalowego
obajwy: spore falowanie obrotow na cieplym silniku
jakies pomysly co dalej z tym robic?
mechanicznie proponuje pooglądać czy nie ma żadnych zapoceń. mozliwe ze uszczelka zużyla sie
pozdr
www.vagtune.pl tel. 502730289
bledy tfsi
Witam jak już poruszyliśmy temat błędów u mnie dziś zaświeciła się kontrolka "niesprawny układ wydechowy"
lub jak kto woli check engine.Sytuacja wyglądała tak przejechałem 20km(wszytsko ok jak zawsze) poszedłem załatwić sprawy za 2godziny wracam
odpalam autko i ta lampeczka nie zgasła więc dojechałem do domu około 20km. zadzwoniłem do mechaniora.
Po 20 minutach wsiadam odpalam autko i wszytko ok lamka zgasła na kompie wywaliło takie błędy:
P3137(12599) -klapa ruchoma doładowania/kolektora ssącego. Ustawienia podstawowe niewykonane.
P0642(01602) -napięcie odniesienia czujnika A za niski sygnał.
P2004(08196) -klapa ruchoma doładowania/kolektora ssącego rząd 1. klapa zacina się w połowie otwarcia.
błędy wykasowałem zobaczymy jak będzie teraz autko mam od miesiąca ale jak byłem na wizycie w ASO przed kupnem to błędów nie było
auto ma 4 lata (od 3 lat w Polsce wersja na USA)
o co w tym chodzi???
lub jak kto woli check engine.Sytuacja wyglądała tak przejechałem 20km(wszytsko ok jak zawsze) poszedłem załatwić sprawy za 2godziny wracam
odpalam autko i ta lampeczka nie zgasła więc dojechałem do domu około 20km. zadzwoniłem do mechaniora.
Po 20 minutach wsiadam odpalam autko i wszytko ok lamka zgasła na kompie wywaliło takie błędy:
P3137(12599) -klapa ruchoma doładowania/kolektora ssącego. Ustawienia podstawowe niewykonane.
P0642(01602) -napięcie odniesienia czujnika A za niski sygnał.
P2004(08196) -klapa ruchoma doładowania/kolektora ssącego rząd 1. klapa zacina się w połowie otwarcia.
błędy wykasowałem zobaczymy jak będzie teraz autko mam od miesiąca ale jak byłem na wizycie w ASO przed kupnem to błędów nie było
auto ma 4 lata (od 3 lat w Polsce wersja na USA)
o co w tym chodzi???
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b9 ... e2c0e.html" onclick="window.open(this.href);return false;