podmiana ECU z auta bez immo do auta z immo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
podmiana ECU z auta bez immo do auta z immo
witam panowie mam taki problem z autem w moim audi a4 95rok 1Z jest immo i chciałbym podmienić ecu od brata Passata(B4) 94rok tez 1Z tylko on nie ma immo w aucie, jeśli podłącze jego komputer to będzie mi działało bez żadnego wpisywania kodów???i czy jeśli wsadzę z powrotem swój do swojego i jego do jego auta sterownik to czy wszystko wróci do normy???proszę o rady Was bardzo
nie rozumiem tego 3a 2 piny.......To_mas pisze:jarek3251, będzie wszystko dzialać
3a 2 piny zamienić miejscami oraz ciut tuningować złącze (pilnik i 10min roboty)
i wszystko działa
po co zamieniać miejscami i po co piłować????i jakie piny zamieniać i jeśli nie zamienię to nie będzie działać???
[ Dodano: 28 Sty 2010 16:31 ]
ej no pany pomóżcie!!!!!
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jarek3251, czego nie rozumiesz w zamianie miejscami 2 pinów we wtyczce idącej do ECU ?? jedne jest od podrzegwania świec a drugi od podgrzewania płynu bodajże,
jak nie zmienisz to sie nic stać nie powinno ale nie wiem czy kontrolka na desce sie będzie świecić od świec.
ten starszy bez immo i ten nowszy z immo i popatrz na kształty ich złączy. wtedy zrozumiesz.
jak nie zmienisz to sie nic stać nie powinno ale nie wiem czy kontrolka na desce sie będzie świecić od świec.
chwyć 2 sterownikijarek3251 pisze:po co piłować????
ten starszy bez immo i ten nowszy z immo i popatrz na kształty ich złączy. wtedy zrozumiesz.
no dobra rozumiem a które to sa te piny w takim razie do zamiany?To_mas pisze:jarek3251, czego nie rozumiesz w zamianie miejscami 2 pinów we wtyczce idącej do ECU ?? jedne jest od podrzegwania świec a drugi od podgrzewania płynu bodajże,
chwyć 2 sterownikijarek3251 pisze:po co piłować????