brak gazu w dowodzie a sprzedaż auta
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
brak gazu w dowodzie a sprzedaż auta
witam chcialbym zebyscie mi pomogli w tej oto sprawie:
dziewczyna sprzedala auto, bylo na nia ale nie interesowala sie sie papierami, poniewaz zalatwial je jej chlopak. sprzedali auto i kupiec dzwoni ze gaz nie wbity w dowod- po czasie sie skapnal-i ze wbicie 150 zl za ktore ma zaplacic dziewczyna inaczej zglosi sprawe do urzedu komunikacji.
pytanie- co grozi za sprzedaz auta z gazem nie wbitego w dowod?
dziewczyna sprzedala auto, bylo na nia ale nie interesowala sie sie papierami, poniewaz zalatwial je jej chlopak. sprzedali auto i kupiec dzwoni ze gaz nie wbity w dowod- po czasie sie skapnal-i ze wbicie 150 zl za ktore ma zaplacic dziewczyna inaczej zglosi sprawe do urzedu komunikacji.
pytanie- co grozi za sprzedaz auta z gazem nie wbitego w dowod?
A jak Wam udowodni ze ten gaz tam byl jak kupował,a nie ze se Sam teraz nie zalozył,w umowie chyba bylo ze kupujący zapoznał sie ze stanem technicznym pojazdu,widzial dokumenty jak kupowałnoomercy pisze:co grozi za sprzedaz auta z gazem nie wbitego w dowod?
viewtopic.php?f=87&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomekh_1990
- Ma gadane
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: brak gazu w dowodzie a sprzedaż auta
nic nie grozi, to już nie jej problem tylko nowego nabywcy - jak to mówią widziały gały co brały i niech się teraz martwinoomercy pisze: pytanie- co grozi za sprzedaz auta z gazem nie wbitego w dowod?
- doggie
- V.I.P.
co z tego że masz homologację sprzed 2 lat skoro nie miałeś jej zalegalizowanej tj. wbitej w dowód rejestracyjny, co roku w ramach przeglądu technicznego na stacji diagnostycznej powinna być sprawdzana - a przecież nie była bo nie mogła być, skoro nie było jej w DR. Po montażu LPG homologacja jest ważna tylko jakiś okres, tj. masz określony czas na zalegalizowanie jej poprzez wbicie w DR - i na pewno nie są to 2 lata . Podjedź do stacji montującej LPG - tam na pewno wszystkiego się dowiesz. W wydziale komunikacji mają racjęviper1987 pisze: Kupiłem auto są papiery do gazu ale nie ma go w dowodzie wbitego. autko jezdziło 2 lata na gazie. .....Mam homologacje ale sprzed 2 lat.
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 22:29 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Słuchaj ale co mnie obchodzi ze ktoś sobie gazu nie wbił, ja mam wszystkie oryginalne dokumenty. Tylo to jest nietypowy przypadek i babka musiała sie doczepic no to wymyśliła. Niech sie czepa otatniego własciciela albo tego diagnoste to oni krecili a ja tylko chce zeby wyło wszystko ok w papierach, przeciez moge jezdzic tak jak on bez gazu w papierach i przeglady na lewo pykać. Człowiek chce zeby wszystko legalnie było to mu problemy stwarzaja, aaaaaa gazownik powiedział ze za 400 zł wypisze mi wszystkie nowe papiery ze niby gaz był przekładany z innego auta a nowej homologacjido tej instalacji nie moze zrobic..........
- doggie
- V.I.P.
powinno cię obchodzić bo to ty teraz jesteś jego właścicielemviper1987 pisze:Słuchaj ale co mnie obchodzi ze ktoś sobie gazu nie wbił, .....
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 2010 ]
przy szczegółowej kontroli drogówki tracisz dowód rejestracyjny a wtedy nie będziesz miał wyjścia i będziesz musiał zalegalizować LPGviper1987 pisze: przeciez moge jezdzic tak jak on bez gazu w papierach..........
jak chcesz być legalny to musisz pośiwęcić te 400 złviper1987 pisze: Człowiek chce zeby wszystko legalnie było to mu problemy stwarzaja, aaaaaa gazownik powiedział ze za 400 zł wypisze mi wszystkie nowe papiery ze niby gaz był przekładany z innego auta a nowej homologacjido tej instalacji nie moze zrobic..........
- doggie
- V.I.P.
poszukaj i zapytaj u innego gazownikaviper1987 pisze:W pierwszym poście pisze ze koszt wbicia gazu w dowód to 150 zł interesuje mnie to tylko jak to zrobic???
[ Dodano: 22 Kwi 2010 21:49 ]
to po co ta babka kazała mi zrobic nowa homologacje jak on powiedział ze nie moze zrobic
przecież powiedział że może za 400 złviper1987 pisze: on powiedział ze nie moze zrobic