Witam
Kupiłem auto w którym nie otwierała sie tylna prawa szyba, ostatnio zauważyłem ze lewa tylna również przestała się otwierać. Objawy są takie że klikając w przycisk otwierania (na konsoli kierowcy lub na drzwiach) słychać pykanie prażnika w drzwiach ale niestety szyba nie opuszcza sie. Czy może istnieć inna przyczyna niż tylko spalenie silniczka? tym bardziej że otwieranie szyby praktycznie nie było używane.
Mikrostyki działają - bo zapala sie lampka oświetleniowa
Proszę o wskazówki na co zwrócić uwagę gdy będę rozbierał drzwi, co może mieć jeszcze wpływ na mechanizm otwierania szyb i może byc przyczyną problemu
Otwieranie szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Jeżeli w drzwiach w których chcesz opuścić szybę, słyszysz jakieś pyknie to coś ze samym silnikiem albo coś z kostką/brakiem przejścia prądu. Na pewno to nie jest przycisk blokady, bo jak masz blokadę to kierowca i tak może otwierać wszystkie niezależnie czy tył jest zablokowany. Rozbierz drzwi sprawdź silniki, swoją drogą trochę dziwna sprawa, że 2 siadły. Sprawdź też bezpieczniki tak na wszelki wypadek, ale i tak wszystkie szyby są na jednym, sprawdzić nie zaszkodzi.
mogły się szczotki zawiesić od silniczka też tak miałem że szyba z tyłu się nie otwierała przez kilka dni pare razy trzasłem drzwiami i potem było ok podepnij vaga powiniem wyświetlić błąd w module komfortu to będzie wiadomo co jest grane
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 20:13 przez M4niac, łącznie zmieniany 1 raz.