Witam.
Posiadam MK2 1.8 (RP - mono wtrysk) wersja GT rok 90'.
Mam następujący problem.
Auto po dodaniu gazu dziwnie się zachowuje,normalnie przyspiesza (czasami z pedałem w podłodze) po czym nagle przestaje na to reagować, zaczynają spadać obroty do ok 2 tys (tak jakby się coś zacięło) i za chwilę znowu przyspiesza. Zauważyłem także, że czasami mogę jechać max ok 100 km/h na 5 biegu z gazem w podłodze i obroty spadają.
W czym tkwi problem? Pewien Mechanik powiedział że to może być podciśnienie. Prawda to?
P.S Mam nadzieję że jasno opisałem sytuacje:)
Z góry dziękuje za wszystkie sugestie i odpowiedzi:)
Czyżby problem z podciśnieniem???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
raczej nie podcisnienie bo ono jst tam potrzebne tylko do regulacji wyprzedenia zaplonu
odczytaj kody migowe (blyskowe) moze bedzie wtedy wiadomo co mu dolega
nie wiem czy masz gaz ale czasami tak sie robi jak jezdzisz na gazie i jest zle ustawiona emulacja sondy, wtedy wystarczy odpiac akumulator zeby zresetowac kompa i przez jakis czas jest ok
zobacz czy po odlaczeniu aku bedzie ok - jezeli sie poprawi to cos jest nie tak w sterowaniu silnikiem (elektronika)
odczytaj kody migowe (blyskowe) moze bedzie wtedy wiadomo co mu dolega
nie wiem czy masz gaz ale czasami tak sie robi jak jezdzisz na gazie i jest zle ustawiona emulacja sondy, wtedy wystarczy odpiac akumulator zeby zresetowac kompa i przez jakis czas jest ok
zobacz czy po odlaczeniu aku bedzie ok - jezeli sie poprawi to cos jest nie tak w sterowaniu silnikiem (elektronika)
-
- Forum Master
- Kontakt:
silnik krokowy nie dziala powyzej biegu jalowego - nie kompromituj sie , tylko 2 mozliwosci sonda lambda lub uszkodzenie potrencjometru przepustnicy. Ale stawiam na 2 bo RP bez sondy tez lata dobrze.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Odpal silnik i poruszaj cala przepustnica w rozne strony jeżeli będą skakać obroty lub silnik zgaśnie masz uszkodzoną podstawę wtrysku ta gumowa część co łączy przepustnicę z kolektorem ssacym
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 15:40 przez RasPL, łącznie zmieniany 1 raz.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;