[PYTANIE] Silnik 1.8 GTI 16 V (KR)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[PYTANIE] Silnik 1.8 GTI 16 V (KR)
mam pytanie, potrzebuje informacjii, czy silnik jak w temacie zawsze po zgaszeniu zatrzymuje sie w tej samej pozycji, tzn. chodzi o ustawienie tlokow i zaworow, bo przykra sprawa sie stala, padla mi glowica, mam na szczescie drugi taki sam silnik gdzie glowica byla na 100% sprawan, wiem ze i tak musze ja oddac do planowania, ale zastanawia mnie czy sam sobie dam rade z wymiana, poniewaz jesli silnik zawsze staje, zatrzymuje sie w takiej samej pozycji to jesli "przekrece" glowice to powinno byc okey i dzialac, jesli nie to bede sie musial meczyc z ustawianiem wszystkiego,. Jesli ktos moglby mi pomoc, bede wdzieczny..........
GTI 16V 6300 Rpm.........................THE LIFE BEGINS
-
- Forum Master
Chej cwaniaki !!!!! Już napewno to robiliście i jest git ale jeżeli kolega nigdy tego nierobił to radzę aby się za to niebrał .Zadużo kombinacji z wymianą głowicy.jakby to buło takie proste jak mu piszecie to każdy w domu na stole w kuchni by sobie sam takie rzeczy robił..Ja robiłem z kolegą co ma to w jednym palcu i owszem było prosto ale on kierował ruchem a ja kręciłem, więc poszło jak po maśle ale samemu nieeeeeeeeee da sobie chłop rady.