Witam
Mam problem z VW Golf 4 TDI 110KM. problem tak jak w temacie podczas jazdy na luzie przy małej prędkości silnik dostaje wibracji. Jeżeli wciśniemy zatrzymamy się jest ok, dzieje się to tylko na luzie. Proszę o wskazówki co to może być i gdzie szukać usterki.
Pozdrawiam
Podczas jazdy na luzie przy minimalnej prędkości silnik drga
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podpinasz vaga, wchodzisz w zakładkę silnik (engine), następnie bloki wartości mierzonych(messures block) grupa 001... druga komórka odczytujesz obecną dawkę paliwa (wartość ta powinna zamknąć się w przedziale 3-9mg/skok gdzie 3mg to duża dawka a 9 mała) - odczytu dokonujesz na rozgrzanym silniku i na biegu jałowym (tem oleju min 80stop C). Jesli Dawke masz w okolicach 4.5mg nie musisz nic grzebać. Jeśli dawna jest poniżej 3mg/skok wychodzisz z zakładki "bloki wartości mierzonych" i wchodzisz w zakładkę "logowanie" wpiszujesz kod 12233 zatwierdzasz klikając OK. Wchodzisz w zakładkę "adaptacje" grupa 001 i tam zmniejszasz cyfrę celem zmniejszenia dawki do wymaganych 4.5mg/r.
U mnie to pomogło i drgawki już nie powróciły. Pozdrawiam
U mnie to pomogło i drgawki już nie powróciły. Pozdrawiam