Problem z ISO Block Radio nie działa bez kluczyka MK4

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

KrisXP
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z ISO Block Radio nie działa bez kluczyka MK4

Post autor: KrisXP » śr kwie 21, 2010 17:15

Witam. Mam dziwny problem a na forum nikt nie miał podobnego przypadku więc pytam.
Kupiłem Golfa 4 z radiem Alpha. Wszystko było dobrze (grało podczas jazdy, gasło podczas wyciągania kluczyka i można je było włączyć na postoju.) Wkrótce po tym ojciec sprzedawał swoje mk3 i powiedział że mogę mieć jego blaupunkta do czasu aż nie kupi sobie czegoś nowego. I tak 3 miesiące jeździło u mnie. Gdy przyszło do zwrotu radia i do porotu do Alphy, okazało się że gra tylko jak jest kluczyk w stacyjce a jak wyciągnę go to ładnie się ze mną żegna i gaśnie. Pokazuje że jest pod prądem ale nic poza tym. Nie włącza się. Inne podłączenie kabli nic nie daje. Jeśli biorę prąd z żółtego kabelka do obu w ISO w radiu to gra ono stale (przy wyciągnięciu kluczyka nie gaśnie). Chciałbym żeby radio nadal jak kiedyś grało na postoju bez kluczyka. Włożyłem inne radio teraz AEG i jest to samo. Po wyciągnięciu kluczyka pokazuje mi SEE YOU i nie włącza się. Wniosek taki że to nie wina radia tylko instalacji elektrycznej. W tym czasie uczyłem się obsługi Vag Coma ale nim raczej nic nie wyłączyłem. Czy ktoś się orientuje dlaczego tak się stało?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”