[AAZ] Wymiana paska alternatora na krótszy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[AAZ] Wymiana paska alternatora na krótszy
Witam jestem po wymianie napinacza paska alternatora, tulejek i rolki i powiem tyle ze pasek jest za luzny i napinacz skacze i burczy, nie mam klimy. standardowy pasek to 6pk1043, ktory mam zalozony i niestety jak pisalem jest za luzny i tu moje pytanie o ile krotszy pasek mozna zalozyc zeby nie przesadzic jak mowilem mam samonapinacz, gdzies na forum ktos pisal ze zakladal o 0,5cm krotszy i bylo ok tyklo niewiem czy to nie za malo zastanawiam sie nad paskiem 6pk1035(8mm krotszy) lub 1037(5mm) co polecicie( aha jak ktos pomyslal o sprzegielku w kole pasowym alternatora to takiego nie posiadam). Pozdro Wojtaz83
wiem wiem ja pasek mam poprawnej dlugosci 1043 nie mam klimy, mam napinacz i wlasnie mowie jest on troche za dlugi ponoc mozna zalozyc krotszy ale o ile wlasnie niewiem aby nie przesadzic
Zamówiłem dzisiaj 6pk1035 8mm krotszy ma jutro byc juz tak ze jak wymienie to sie okaze czy pomoze na latanie napinacza(buczenie) i pisk paska.
[ Dodano: 24 Kwi 2010 19:36 ]
witam zalozylem pasek 6pk1035 dosyc krotki ale na wolnych obrotach nic nie telepie skrzypi, nie piszczy tylko przy ruszaniu przy tak ok 1300-1500obr delikatnie wibruje, pasek naciagniety dosyc mocno tzn napinacz bardziej napina
Zamówiłem dzisiaj 6pk1035 8mm krotszy ma jutro byc juz tak ze jak wymienie to sie okaze czy pomoze na latanie napinacza(buczenie) i pisk paska.
[ Dodano: 24 Kwi 2010 19:36 ]
witam zalozylem pasek 6pk1035 dosyc krotki ale na wolnych obrotach nic nie telepie skrzypi, nie piszczy tylko przy ruszaniu przy tak ok 1300-1500obr delikatnie wibruje, pasek naciagniety dosyc mocno tzn napinacz bardziej napina
Ostatnio zmieniony czw kwie 22, 2010 19:03 przez wojtaz83, łącznie zmieniany 1 raz.