Witam! Problem jak w temacie, samochód zezłomowany został 01.07 a umowa OC skończyła się ok 05.07. Czy wyrejestrowując po złomowaniu trzeba mieć umowę OC ważną na dzień wyrejestrowania czy złomowania ?? Wydaje mi się że skoro auto przestało istnieć i unieważniono dokumenty auta to już umowy OC mieć nie powinien.
A drugie pytanie jeszcze dodatkowe, czy jeżeli kupiłem samochód zarejestrowany w innym mieście, nie przerejestrowywałem i został zezłomowany, to czy z wyrejestrowaniem muszę jechać tam gdzie został zarejestrowany czy mogę to zrobić w swoim UM.
OC zakończone po złomowaniu przed wyrejestrowaniem
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
napisałeś to tak , że trochę cięzko się kapnąć o co ci chodzi
piszesz, że wyrejetrowałeś auto 1 lipca a OC miałeś do 5 lipca więc wszystko jest ok , a pozatym jedynie co należy zrobić to powiadomić ubezpieczyciela o złomowaniu i wyrejetrowaniu pojazdu, wydział komunikacji raczej nie sprawdza czy kasowane auto ma oc
a 2 kwestia na moje to skoro kupiłeś i masz umowe to załatwiasz u siebie i niech WK sobie papiery wysle
piszesz, że wyrejetrowałeś auto 1 lipca a OC miałeś do 5 lipca więc wszystko jest ok , a pozatym jedynie co należy zrobić to powiadomić ubezpieczyciela o złomowaniu i wyrejetrowaniu pojazdu, wydział komunikacji raczej nie sprawdza czy kasowane auto ma oc
a 2 kwestia na moje to skoro kupiłeś i masz umowe to załatwiasz u siebie i niech WK sobie papiery wysle
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
Chodzi o to że pojazd został zezłomowany z ważnym OC, ale to OC się skończyło zanim ten pojazd został wyrejestrowany. Już chyba wiem że przy czymś takim nie muszę mieć OC przy wyrejestrowaniu , ważne że OC było przy złomowaniu. Tak przynajmniej mówi ustawa i pani w WK. co do drugiej kwestii to niestety musze jechać z papierami do innego miasta żeby załatwić wyrejestrowanie, trochę to głupie ale tak jest.
- maryjan
- Gadatliwa bestia
wszystko jest ok. Musisz tylko dostarczyć kwit ze złomu do najblizszego oddziału ubezpieczyciela. Jeżeli tego nie zrobisz to beda wysyłać ponaglenia itp.fazer86 pisze:Chodzi o to że pojazd został zezłomowany z ważnym OC, ale to OC się skończyło zanim ten pojazd został wyrejestrowany
Pozdrawiam
Dziki