In.pro - nie działają ringi

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
aro_h
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

In.pro - nie działają ringi

Post autor: aro_h » pn lip 26, 2010 20:28

Witam,

Nie wiem czy ktoś już się spotkał z takim problemem ponieważ nie znalałem info na forum...
Padły mi jednocześnie dwa ringi w lampach In.pro. Z moich obserwacji wynika, że jest to wina małej czarnej skrzyneczki oznaczonej na zdjęciu.

Obrazek

Prąd do niej dochodzi ale ginie na przewodach prowadzących do postojówek.
Jaką rolę ona tam spełnia?

Planuję obejść ją i podłączyć postojówki bezpośrednio do głównego gniada w lampie, jadnak aby uspokoić sumienie chciałbym znać Waszą opinię na ten temat:D

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » pn lip 26, 2010 20:48

nie możesz tego obejść bo tym bardziej spalisz diody - to jest jakiś układ rezystorów ew. z stabilizatorem

Obrazek

Awatar użytkownika
aro_h
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: aro_h » pn lip 26, 2010 23:16

..:VoyteQ:.. pisze:nie możesz tego obejść bo tym bardziej spalisz diody - to jest jakiś układ rezystorów ew. z stabilizatorem
Ringi nie są na diodach tylko na żarówkach T4W (12V), więc nic się nie powinno spalić po podłączeniu bezpośredniego prądu.

Producent zamontował jednak to ustrojstwo, więc czemuś musi służyć. Może być jakiś stabilizator napięcia ale zakłada się takie do żarówek na 12V? W seryjnych lampach chyba nic takiego nie ma :D

Mała poprawka:
Ringi powinny być na żarókach H6W. Widocznie poprzedni właściciel lamp zmienił je na T4W.

Dla zainteresowanych - ringi podłączyłem jeszcze przed czarną skrzynką wpinając się w przewody prowadzące do niej prąd ( + i - ), wszystko działa jak wcześniej. Jeżeli pojawią się problemy dam znać :bigok:
Ostatnio zmieniony wt lip 27, 2010 13:18 przez aro_h, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”