GOLF 4 KOMBI nie działa lew pozycja tył

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
winek0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: winek0 » ndz sie 29, 2010 12:48

Witam , ostatnio nabyłem golfika 4 kombi rok 99 mam z nim mały problem otóż nie działa pozycja lewa tylna.Żarówka ok bezpiecznik też po z przodu świeci .Sprawdzałem miernikiem nie dochodzi napięcie.Również nie działa światło cofania i przeciwmgielnego tył.Może uszkodzony włącznik? jak go sprawdzić ?

:-)

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz sie 29, 2010 13:40

Sprawdzał Kolega na kablach z auta czy na oprawkach żarówek: może po prostu kostka w lampie nie łączy, a w VW jest tak zrobione że cofania i STOP idzie przez lewą do prawej.
A jeśli nie ma na przewodach to zostaje złączka w słupku kierowcy, pod wykładziną

Awatar użytkownika
winek0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: winek0 » ndz sie 29, 2010 18:12

Sprawdzałem na przewodach,z cofaniem to może byc czujnik w skrzyni? gdzie dokładnie ta złączka jest?

:-)

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz sie 29, 2010 19:37

Po odpięciu wykładziny jest widoczna na lewym przednim słupku od strony kabiny. To częste miejsce na te złącza, w wielu pojazdach tam są.
Czujnik może być ale gdzie dokładnie jest to zależy od typu skrzyni. Poznać go można po kolorach przewodów: czerwono-zielony (zasilanie) i czarno-niebieski (wyjście do lamp).
Teraz przeciwmgłowe. Czy aby nie chodzi o prawe? W Golfach "na Europę" jest montowane najczęściej tylko lewe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”