woda na tylnym siedzeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
woda na tylnym siedzeniu
Panowie dzisiaj sprzątałem samochód i zobaczyłem że mam mokre siedzenie z tyłu za kierowcą inad głową jest mokra plama z kąd to może przeciekaćbo przez drzwi czy uszczelki to raczej nie bo to jest bardziej za dzwiami na wysokości pasów tylko że przy samym suficie gdzie szukać przyczyny proszę o pomoc.
- wariat12233
- Ma gadane
woda na tylnym siedzeniu
sprawdz czy rurki odprowadzające wode z szyberdachu nie są zapchane, z rogów szyberdachu powinny isc w strone słupków
- wariat12233
- Ma gadane
woda na tylnym siedzeniu
innych dziór w dachu przecież nie masz, no chyba że Ci woda dostaje sie przez dziurę na antene, ale ja bym stawiał na szyberdach
woda na tylnym siedzeniu
Witam! Ponieważ też od jakiegoś czasu zauważałem wodę za siedzeniem kierowcy (była mokra podłoga i dywanik) zacząłem szukać przyczyny. Pierwsze podejrzenia padły na nieszczelność drzwi. Preparatem silikonowym przejechałem po uszczelkach. Problem nadal występował. Pojechałem do kumpla, który rozebrał drzwi i sprawdził szybę - problem dalej występował.
Kolejnym krokiem było polewanie auta wodą (bez demontowania podłogi i podsufitki) jak się okazało ciekło z kanałów szyberdachu - do tego stopnia, że woda przedostała się na tylną kanapę i zostawiła sporą smugę na podsufitce. Dokładnie dzisiaj oddałem samochód do chyba jedynego gościa we Wrocku który się tym zajmuje. Koszt w granicach 150 - 200 zł. Możliwe, że okaże się iż jest to winna pozatykanych kanałów odprowadzających wodę - lecz wolę mieć pewność że nie ma żadnego rozszczelnienia. Na forum znajdziesz porady jak rozebrać podsufitkę, naprawić szyberdach, czy jak zlokalizować wyjścia kanałów. Pozdrawiam serdecznie
Kolejnym krokiem było polewanie auta wodą (bez demontowania podłogi i podsufitki) jak się okazało ciekło z kanałów szyberdachu - do tego stopnia, że woda przedostała się na tylną kanapę i zostawiła sporą smugę na podsufitce. Dokładnie dzisiaj oddałem samochód do chyba jedynego gościa we Wrocku który się tym zajmuje. Koszt w granicach 150 - 200 zł. Możliwe, że okaże się iż jest to winna pozatykanych kanałów odprowadzających wodę - lecz wolę mieć pewność że nie ma żadnego rozszczelnienia. Na forum znajdziesz porady jak rozebrać podsufitkę, naprawić szyberdach, czy jak zlokalizować wyjścia kanałów. Pozdrawiam serdecznie
m3llo