MK II Zacina się stacyjka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK II Zacina się stacyjka
Witam
Mam problem z zacinającą się stacyjką - Wkładam kluczyk i nie mogę go przekręcić - niezależnie czy kierownica jest zablokowana czy nie. Wtedy wyjmuję, znowu wkładam i tak aż czasami zaskoczy i można przekręcić, ale czasami nie zaskakuje wtedy blokuję kierownicę i ruszam jednocześnie kierownicą i kluczykiem. I wtedy zdaża się że z oporem kluczyk przekręca się odblokowując jednocześnie kierownicę. W sumie mały problem, gdyby nie to że czasami kombinuję tak 5 minut
Miał ktoś może podobny problem? Co można z tym zrobić?
pozdrawiam i proszę o pomoc
Mam problem z zacinającą się stacyjką - Wkładam kluczyk i nie mogę go przekręcić - niezależnie czy kierownica jest zablokowana czy nie. Wtedy wyjmuję, znowu wkładam i tak aż czasami zaskoczy i można przekręcić, ale czasami nie zaskakuje wtedy blokuję kierownicę i ruszam jednocześnie kierownicą i kluczykiem. I wtedy zdaża się że z oporem kluczyk przekręca się odblokowując jednocześnie kierownicę. W sumie mały problem, gdyby nie to że czasami kombinuję tak 5 minut
Miał ktoś może podobny problem? Co można z tym zrobić?
pozdrawiam i proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2006 16:00 przez kruchy, łącznie zmieniany 1 raz.
Są takie zamki których nie wolno niczym smarować, klucz można dorobić tylko komputerowo na podstawie kodu. Być może nowoczesne stacyjki też tak mają, no ale kilkunastoletnie....Ważne, że działa. Być może za czas jakiś nazbiera się trochę kurzu i trzeba będzie wyczyścić, ale odrobina olejku też pewnie nie zaszkodzikruchy pisze:Z tego co mówił mi kiedyś mechanik, to stacyjki nie powinno się wcale smarować ani olejem ani innymi środkami