Witam,
Wczoraj mialem nieciekawa przygode bo odpiela mi sie jakims cudem linka od sprzegla przy pedale.
Udalo mi sie ja zalozyc z powrotem i oczywiscie sprzeglo nie dziala tak jak powinno przez samoregulator.
Przejrzalem chyba wszystkie mozliwe posty na ten temat na forum ale nic z tego nie wiem.
Podobno trzeba w jakis sposob cofnac samoregulator.
Moze ktos mial podobny przypadek lub wie jak to zrobic ???
Bede bardzo wdzieczny za lopatologiczne wytlumaczenie co mam teraz zrobic.
Z gory dzieki i pozdrawiam
[mk3]Linka sprzegla z samoregulatorem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Linka sprzegla z samoregulatorem
Ostatnio zmieniony wt lut 14, 2006 23:30 przez piotreq, łącznie zmieniany 1 raz.
a biegi działaja ?? bo może rozpięło się dlatego że samoregulator się popsuł , miałem niedawno problem z nową linką działała ale tylko kilka wciśnięć można było wykonać a potem sprzęgło znikało , a drugą nową linke którą dostałem w ramach reklamacji, po zamontowaniu i zdjęciu tych plastikowych zaczepów musiałem ustawić (sprzęgo brało bardzo wysoko) bo mechanim samoregulacji jakoś tak dziwnie sie zakleszczył i nie dało się nim ruszyć w góre i w dół i a powinno się dać go wcisnąć znaczy się sam pancerz od linki powinien uginać się w tej gumie przy mechaniźmie z uwagi na to że jest tam chyba sprzeżyna, linke zluzowałem przy łapie skrzyni lewarkiem potem złapałem za tą gruche na lince pare razy delikatnie obróciłem potem pare enrgicznych szarpięć w góre i w dół i ta sprężyna w środku tak jakby wskoczyła na swoje miejsce i wszystko wróciło do normy .............uufff i to na tyle
pozdro
pozdro