Witam.
Mam taki problem z Polo, w grudniu miałem naprawiany licznik http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4520152 (świeciła się cały czas kontrolka z oleju i wody, elektryk coś tam wymienił i kontrolki przestały świecić podczas jazdy) i dzień później pojechałem wymienić olej i filtry oleju, powietrza no i paliwa
A o co chodzi? Dziś sobie jadę a tu nagle Polo przerywa i koniec jazdy, skończyło się paliwo (paliwo było zatankowane na full (zrobiłem wg. licznika 280 km tylko)) a wskazówka na liczniku pokazywała ze jest ok 30L. Wszystko było w porządku wcześniej tzn. przed tą naprawą licznika i oleju, filtrów.
Jak odpalam auto to wskazówka idzie od 0 do 30L tak mniej więcej i się zatrzymuje, nie schodzi niżej. Dziś jak zatankowałem 20 L to wskazówka teraz pokazuje że mam full w baku,jest na 40L (a zalane 20l)
Licznik nie sprawny? Filtr paliwa może źle założony (chyba że to nie ma nic wspólnego to sorry za głupie pytanie ) czy coś innego?
Wskazówka paliwa pokazuje że jest 30l a paliwa brak
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
to już sobie odpowiedziałeśRain pisze:(chyba że to nie ma nic wspólnego to sorry za głupie pytanie )
jedz do tego magika na reklamacjęRain pisze:Wszystko było w porządku wcześniej tzn. przed tą naprawą licznika
Re: Wskazówka paliwa pokazuje że jest 30l a paliwa brak
Skąd ta pewność, że wina leży po stronie licznika?Przemo440 pisze: jedz do tego magika na reklamację
pewności nie ma ,ale trzeba zajrzec do zbiornika jak pływak wygląda może sie zaciął,ale to już musisz sam zobaczyc bo tu ci przecież nikt nie powie .Rain pisze:Skąd ta pewność, że wina leży po stronie licznika?