Jak na zardzewiałej Huśtawce
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem otóż gdy wsiadam do samochodu lub juz nim jade i wpadam w dziure lub zjeżdzam z garba z tyłu wydowbywa się dżwięk jak na zardzewiałej huśtawce . Hałas wydobywa się z lewej strony od tyłu najprawdopodobniej na belce . Co to może byc ? jak to zlikwidowac ? . PS. wczoraj gdy padało hałas ustał jak by się nasmarowało wodą , a dzisiaj spowrotem ten sam hałas , z góry Thx za odp.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wymień je, pamiętaj żeby nie dokręcać śruby idącej przez nią zanim auto nie stanie na kołach, nawet tą co masz możesz popuścić, pobujać i zakręcić ponownie czasem wystarczy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kolego sprawdź mocowanie, haki od tłumika ostatnio spotkałem się właśnie z takim przypadkiem wszyscy myśleli że zawieszenie
Dzisiaj wszedłem pod samochód i cyknąłem 2 zdjęcia zastanawia mnie dlaczego w pkt 1 sprężyna razem z sróbą zrobily lekkie wglobienie na belce , co to jest pkt 2 i 3 ( porwana guma ? ) jak to się nazywa i 3 sprawa czy w pkt.4 coś powinno łączyc ten pkt ? . Jak to naprawic i co kupic zeby wymienic
- Paweł Marek
- V.I.P.
dasz jakiegoś linka albo konkretne namiary? Bo pierwsze słyszę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.