cześć,
byłem u elektryka i wyszło na to, ze upływność na postoju dochodzi do 3A :/ po godzinnych poszukiwaniach jak wyjęliśmy bezpiecznik od świateł stopu (drugi od lewej 7,5) to upływność spadła do 0,02A.
Co może być powodem tego zwarcia i co z tym zrobić, co sprawdzić, bo akumulator się dość szybko rozładowuje i kiepsko ładuje mimo 13,9V na alternatorze. Nie mogę przecież odłączyć świateł stopu
Dzięki
Przebicia na bezpieczniku od światła stopu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wycinka drzew: www.ciecie-drzew.pl
Fatalne ASO - VW Bursiak Łódź - chaos w firmie.
Wszystko jest trudne do momentu, gdy nie stanie się proste.
Fatalne ASO - VW Bursiak Łódź - chaos w firmie.
Wszystko jest trudne do momentu, gdy nie stanie się proste.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zobacz czy coś się zmieni jak wyciągniesz żarówki stopu...może któraś z żarówek jest problemem
co to znaczy ?? 13.9 to nie tragedia...a jeżeli na aku jest mniej to należy wyczyścić połączenia przy altku i klemy przy akuhesse21 pisze:kiepsko ładuje mimo 13,9V na alternatorze
Re: Przebicia na bezpieczniku od światła stopu
Ale jak żarówka bez wciśniętego stopu może być problemem??Qto pisze:zobacz czy coś się zmieni jak wyciągniesz żarówki stopu...może któraś z żarówek jest problemem
co to znaczy ?? 13.9 to nie tragedia...a jeżeli na aku jest mniej to należy wyczyścić połączenia przy altku i klemy przy akuhesse21 pisze:kiepsko ładuje mimo 13,9V na alternatorze
Odłącz wtyczkę przy pedale hamulca tą od przycisku który załącza stop, sprawdź czy nadal jest duży pobór , jeżeli tak to szukaj problemu w instalacji przed tym włącznikiem . Jeżeli nie to szukaj za włącznikiem ( jego też sprawdź czy nie przepuszcza małego napięcia- podłączając miernik do żarówki stopu bez wciśniętego pedała , jak będzie jakiekolwiek napięcie to włącznik stopu przepuszcza napięcie ale zbyt małe do zapalenia żarówki ale do rozładowywania akurat)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
co innego myślałem a co innego napisałem...i jeszcze bez sensu to sformułowałemkopytko pisze:Ale jak żarówka bez wciśniętego stopu może być problemem??
myślałem o tym :
tyle że zamiast podłączania miernika po prostu wyciągnięcie żarówkikopytko pisze:sprawdź czy nie przepuszcza małego napięcia- podłączając miernik do żarówki stopu bez wciśniętego pedała , jak będzie jakiekolwiek napięcie to włącznik stopu przepuszcza napięcie ale zbyt małe do zapalenia żarówki ale do rozładowywania akurat