Witam
Mam pewien problem ,od około 2-3 miesiecy w aucie jest głośno. Przy 70-80 km/h , czasami nie można dobrze usłyszeć ,co druga osoba mówi :/ . Drzwi i uszczelki wydają sie być okej. Dodam,że "hałas" nasila sie od strony pasażera (wersja 3d) . Jedyne co przychodzi mi do głowy ,to jakies uszkodzenie podczas zmiany mechanizmu opuszczania szyb, czy w ogole jest coś takiego możliwe,że mogło sie coś dodatkowo uszkodzić? HELP
Dla porownania w passacie b5,w dieslu jest obecnie duzo ciszej niż w golfie.
PS. Ma ktos moze film, żeby porownac jak głośno jest w "normalnym " golfie 1.6?
Głośny GOLF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Głośny GOLF
jedrek8v pisze:Witam
Mam pewien problem ,od około 2-3 miesiecy w aucie jest głośno. Przy 70-80 km/h , czasami nie można dobrze usłyszeć ,co druga osoba mówi :/ . Drzwi i uszczelki wydają sie być okej. Dodam,że "hałas" nasila sie od strony pasażera (wersja 3d) . Jedyne co przychodzi mi do głowy ,to jakies uszkodzenie podczas zmiany mechanizmu opuszczania szyb, czy w ogole jest coś takiego możliwe,że mogło sie coś dodatkowo uszkodzić? HELP
Dla porownania w passacie b5,w dieslu jest obecnie duzo ciszej niż w golfie.
mam to samo mi juz zostaly opony lub lozyska .
sprawdz jeszcze czy drzwi nie opadly ( bo w 3 drzwiowkach to czeste) sprawdz czy szyba wychodz na maxa czy mozesz ja jezcze reka dopchac do gory bo jezeli sie nie domyka do konca to bedzie glosno
Głośny GOLF
Właaaśnie opony! ,ale czy opony mogą tak hałasować?
Łożyska były wymieniane pod koniec 2010 roku ,wiec raczej nie , drzwi i szyby właśnie wydają sie byc okej... sprawdzałem dzisiaj wszystko przez 2 godziny ;/
Łożyska były wymieniane pod koniec 2010 roku ,wiec raczej nie , drzwi i szyby właśnie wydają sie byc okej... sprawdzałem dzisiaj wszystko przez 2 godziny ;/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Głośny GOLF
sam musisz określić czy jest to szum powietrza czy raczej wycie opon lub łożyskjedrek8v pisze:ale czy opony mogą tak hałasować?
i myślisz że to się tak da porównać ?? Nie sądzę...jedrek8v pisze:Ma ktos moze film, żeby porownac jak głośno jest w "normalnym " golfie 1.6?
Głośny GOLF
u mnie przy 50 juz jest glosno w h... i tez wszystko wyglada ok
zamien sie z kims kto ma taki rozstaw jak ty i bedziesz wiedzial czy to opony
zamien sie z kims kto ma taki rozstaw jak ty i bedziesz wiedzial czy to opony
-
- Ma gadane
Głośny GOLF
To ze lozyska wymieniles rok temu, to nie znaczy ze nie padly znowu. Czesto wlasnie sie zdarza ze po wymanie znow sie sypia. Druga sprawa to opony. Ja mialem kiedys Pirelli P3000 i odrazu sie ich pozbylem. Byly strasznie glosne pomimo ze byly nowe.