Oznaczenie silnika, gaznika.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, posiadam VW golf II 90 rok 1.6 benzyna.
Nie moge znalesc oznaczenia silnika i gaznika.
Ktos mogl by wytlumaczyc konkretnie gdzie jest oznaczenie silnika i gaznika?
Mam problemy z gaznikiem, gdy samochod dostanie troszke po cheblach to traci obroty i mi go przychamowuje. dzieje sie tak i przy malych obrotach na wyzszym biegu i wyzszych obrotach na nizszym biegu, czy trzymam gaz wcisniety i jade, czy gdy puszczam go obrotow, bez znaczenia szarpie nim czy tak czy siak. strasznie to przeszkadza podczas jazdy. wiem ze guma jest zepsuta, ktos ja mocowal drutem i kleil silikonem, ale nie jestem pewien czy to tylko ta guma czy cos z tym gaznikiem jest nie tak, ale zeby moj znajomek mogl cos zrobic potrzebujemy jakiegos oznaczenia tego gaznika by wiedziec jaki to wogole jest.
bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Nie moge znalesc oznaczenia silnika i gaznika.
Ktos mogl by wytlumaczyc konkretnie gdzie jest oznaczenie silnika i gaznika?
Mam problemy z gaznikiem, gdy samochod dostanie troszke po cheblach to traci obroty i mi go przychamowuje. dzieje sie tak i przy malych obrotach na wyzszym biegu i wyzszych obrotach na nizszym biegu, czy trzymam gaz wcisniety i jade, czy gdy puszczam go obrotow, bez znaczenia szarpie nim czy tak czy siak. strasznie to przeszkadza podczas jazdy. wiem ze guma jest zepsuta, ktos ja mocowal drutem i kleil silikonem, ale nie jestem pewien czy to tylko ta guma czy cos z tym gaznikiem jest nie tak, ale zeby moj znajomek mogl cos zrobic potrzebujemy jakiegos oznaczenia tego gaznika by wiedziec jaki to wogole jest.
bede bardzo wdzieczny za pomoc.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Kod silnika masz między 3 a 4 świecą na bloku. Ewentualnie na wlepce w bagażniku.bansujpsyho pisze:Nie moge znalesc oznaczenia silnika
Jak dochodzi do niego dużo elektryki to 2EE. Jeśli nie to 2E2. Najlepiej wstaw zdjęcie- ocenimy.bansujpsyho pisze:Nie moge znalesc oznaczenia gaznika.
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Gaźnik Pieburg 2EE typ silnika PN. Po tymi hasłami szukaj na forum jest bardzo dużo informacji w tym jeden olbrzymi temat
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Proszę nie wprowadzaj kolegi w błąd.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.