AGU pompa wody?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AGU pompa wody?
Witam otóż mam problem z chłodzeniem silnika (1.8T AGU) ... mianowicie płyn w zbiorniczku się nie przelewa- brak obiegu.... pompa do wymiany? Na kompie nic nie pokazuje ...ale to chyba normalne przy walniętej pompie? Dobrze myślę?
Pozdro
Pozdro
Golf 4 GTi 1.8 20V TURBO AGU
AGU pompa wody?
Jakbys miał walniętą pompę to momentalnie zagotowałby ci sie płyn w układzie. Nic o tym nie piszesz więc raczej pompa jest sprawna. Podaj więcej szczegółów.
AGU pompa wody?
A więc tak gdy auto chodzi na niskich obrotach( do 2000 z groszem) temperatura jest w normie wystarczy ze zaczne troszke dusic i temp momentalnie rośnie... wąż u góry chłodnicy jest gorący na dole zimny ... układ sprawia wrażenie jakby siedziało w nim powietrze (wymieniałem ostatnio węże idące do nagrzewnicy) - po wymianie płynu zamiast 4 l weszły tylko 3 ... brak przelewu w zbiorniczku ( w skodzie ojca nawet na zimnym silniku jest przelew; 1.4 benzyna ) ...wentylatory się nie załączaja a raczej powinny ...
Troszke bez składu i ładu no ale nie wiem jak to inaczej opisać.
PS:Jak sprawdzić pompę?
Troszke bez składu i ładu no ale nie wiem jak to inaczej opisać.
PS:Jak sprawdzić pompę?
- Paweł Marek
- V.I.P.
AGU pompa wody?
może napisz do jakie wartości temperatura rośnie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
AGU pompa wody?
Proponuje sprawdzić termostat jeżeli przy 90 stopniach nadal bedziesz miał dolny wąż zimny to sie nie otwiera dla tego tez weszło ci 3l zamiast 4 bo nie ma obiegu!
Re: AGU pompa wody?
Termostat sprawdziłem we wrzątku otwiera się czyli raczej jest ok ale pójdzie pewnie i tak do wymiany tak na wszelki wypadek...
Byłem dzisiaj u mechanika sprawdził jakiś śmiesznym testem (przy zbiorniczku układu chłodzenia) i niestety wyszło moje 'najczarniejsze' podejrzenie przegrzałem z 'lekka' silnik i uszczelka pod głowicą do wymiany (wiadomo iż pociąga to za soba kilka innych rzeczy mam nadzieje iż jak najmniej gdyż koszta mogą być dość spore ) xD autko już sie robi do weekendu powinno być zrobione ;]
Dzięki wszystkim za rady, jak odbiore dam znac co i jak. Pozdro
Byłem dzisiaj u mechanika sprawdził jakiś śmiesznym testem (przy zbiorniczku układu chłodzenia) i niestety wyszło moje 'najczarniejsze' podejrzenie przegrzałem z 'lekka' silnik i uszczelka pod głowicą do wymiany (wiadomo iż pociąga to za soba kilka innych rzeczy mam nadzieje iż jak najmniej gdyż koszta mogą być dość spore ) xD autko już sie robi do weekendu powinno być zrobione ;]
Dzięki wszystkim za rady, jak odbiore dam znac co i jak. Pozdro