pas przedni tdi vs benzyna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
Czy pas przedni od benzyna 1.4 z klimą podejdzie do tdi alh z klimą?
tutaj fotka pasa od benzynki
jeszcze jedno Koledzy, jak sprawdzić jaki mam alternator ile amper? czy po kodach wyposażenia da radę
tutaj fotka pasa od benzynki
jeszcze jedno Koledzy, jak sprawdzić jaki mam alternator ile amper? czy po kodach wyposażenia da radę
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: pas przedni tdi vs benzyna
Wlepki na alternatorze nie ma, bo na niej jest ilość amper i jego typ.szakulvip pisze: jak sprawdzić jaki mam alternator ile amper? czy po kodach wyposażenia da radę
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
odpowie ktoś zorientowany czy te wzmocnienie plastykowe od pb z klimą podejdzie mi do tdi z klimą?
logicznie myśląc podejdzie , chyba że benzyna ma inne wymiary ale wątpie wkoncu to ta sama buda tylko inny silnik.
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jeszcze nie przekładałem, okazę się z czasem.
Kojarzy ktoś czy w zamku maski jest mikrostyk?, bo zauważyłem że idzie cieniutki kabelek i pod sprężynką zamka jest taki malutki "pstryczek"
Kojarzy ktoś czy w zamku maski jest mikrostyk?, bo zauważyłem że idzie cieniutki kabelek i pod sprężynką zamka jest taki malutki "pstryczek"
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Nie we wszystkich, zależało to chyba od roku produkcji i wyposażenia, ale jak idzie kabelek to i mikrostyk jest
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tyle, że nie wiedziałem do tej pory, że on u mnie jest Gdy miałem podniesioną machę, kontrolka nie swieciła się, zresztą podobnie jak w przypadku otwartych drzwi - pewnie też uszkodzony.
Ten mikrostyk nie jest od sygnalizacji otwartej machy. Słuzy on do skasowania "komunikatu" o zbyt niskim poziomie oleju - wtedy gdy kontrolka oleju zapala sie na żółto. Ale to musimy mieć czujnik w misce oleju.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wszystkie pasy przednie są takie same...ewentualnie chłodnice czy wentylatory mogą być inne, ale sam pas jest taki samszakulvip pisze:czy te wzmocnienie plastykowe od pb z klimą podejdzie mi do tdi z klimą?
no nie wiem czy to jest jego główne zadanie...ale taką funkcję też pełni, gasi kontrolkę na 100km (o ile nie została zlikwidowana przyczyna zaświecenia się kontrolki)marcin7x5 pisze:Słuzy on do skasowania "komunikatu" o zbyt niskim poziomie oleju - wtedy gdy kontrolka oleju zapala sie na żółto. Ale to musimy mieć czujnik w misce oleju.
...ja bym stawiał, że mikrostyk jest na potrzeby alarmu
Najpewniej zagadkę mogłyby rozwikłać dwa przypadki aut:
- z seryjnym alarmem i bez czujnika poziomu oleju
- bez alarmu ale za to z czujnikiem poziomu oleju
...tylko ciekawe czy są takie auta oryginalnie
Podobno większość 1.4 nie ma czujnika poziomu oleju...
od ARLa jest innyQto pisze:wszystkie pasy przednie są takie same...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
faktycznie, źle lukałem ...jest kilka pasów przednichgrg474 pisze: Qto napisał(a):wszystkie pasy przednie są takie same...
od ARLa jest inny
- 1.4 bez klimy
- do ASZ
- do ARL
- do V5 i V6
- do 1.4 z klimą i reszty silników
Qto też nie wiedziałem dopóki nie musiałem kumplowi wymienić w ARLu
Ostatnio zmieniony sob wrz 17, 2011 12:01 przez grg474, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
widze, że sie temacik rozwinał
u mnie w alh ten mikrostyczek jest, jestem zmuszony wymieniać pas przedni, mam od 1.4 z klimą i widzę że jego ne ma, jest tylko miejsce do wpięcia. Teraz nie wiem czy go przekładać... nie mam alarmu, golfem jeżdze 3 lata i nie dopuszczałem się niskiego poziomu oleju, tak wieć nie wiem czy kontrolka zaświeci prawidłowo
u mnie w alh ten mikrostyczek jest, jestem zmuszony wymieniać pas przedni, mam od 1.4 z klimą i widzę że jego ne ma, jest tylko miejsce do wpięcia. Teraz nie wiem czy go przekładać... nie mam alarmu, golfem jeżdze 3 lata i nie dopuszczałem się niskiego poziomu oleju, tak wieć nie wiem czy kontrolka zaświeci prawidłowo