amortyzatory
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
amortyzatory
Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś polecić amortyzatory na tył do mojego mkII. Jazda stała się już niebezpieczna, na dołach rzuca mi tył samochódu na lewo i prawo a jak zacznie mi się tył kołysać to wogóle niechce przestać. Czeka mnie wymiana amort. ale chciałbym się dowiedzieć ile mnie to będzie kosztowało i jakie są już sprawdzone.dzięki śliczne MKII '89 1.8 RP (manhatan)
Lubelski Klub VW na http://www.vaglublin.pl" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszamy
majoVWka 2007,2009,2010,2011.2012
vagnysa 2011
vwmania 2008,2009
majoVWka 2007,2009,2010,2011.2012
vagnysa 2011
vwmania 2008,2009
Ja ostatnio zmienialem wlasnie tyl - zalozylem KAYABA olejowe (symbol - 443800) auto sie trzyma rewelacyjnie nawet jak sie jedzie troszke szybciej lub w 5 osob. Kayabe wybralem dlatego ze podobno sa to najtrwalsze obecnie amortyzatory na rynku - chyba maja gwarancje 2 lata - no i nie sa drogie za pare zaplacilem 200 pln - wiem ze na allegro sa nawet taniej. Zastanawialem sie nad gazowymi, (symbol 343191) ale Golfik sam z siebie jest raczej sztywno zawieszony no i cena by wzrosla. A i tak jak zalozysz nowe to ci sie bedzie wydawac ze jest sztywniej bo po prostu beda dzialac . Przy wymianie sprawdz sobie gniazda sprezyn - czesto sa pordzewiale - warto wymienic, a no i koniecznie zmien gumowe oslonki amorkow (podobno kluczowa sprawa dla trwalosci amora) i ew. odboje. POLECAM i POZDRAWIAM
TDPower
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czytając Wasze posty dochodzę do wniosku, że najlepsze są Kayaba...
w najbliższym czasie czeka mnie wymiana wszystkich 4 amorów...
czy przy takim zabiegu należy zwrócić uwagę na coś jeszcze oprósz samych amorów, ich poduszek i ewentualnie stanu odbojów??
poduszki są tylko od góry amortyzotora, prawda?
z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam
w najbliższym czasie czeka mnie wymiana wszystkich 4 amorów...
czy przy takim zabiegu należy zwrócić uwagę na coś jeszcze oprósz samych amorów, ich poduszek i ewentualnie stanu odbojów??
poduszki są tylko od góry amortyzotora, prawda?
z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam