Funkcje FIS , umiejscowienie aux , alarm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
1)mam pytanie a mianowicie ja ustawic w fisie np temp oleju bądź żeby mi pokazywał które drzwi mam otwarte bo nie pokazuje następnie jak zaprogramować domykanie szyb z pilota czy tak samo tutaj bedzie jak w passacie 3b że przez vaga uda mi się to uczynić??
2) Czy ma sens dozbrojenie seryjnego alarmu w golfie mk6 czy raczej nie (chodzi mi o dodatkowy moduł )
3) Jak uruchomić moduł który zostawia na chwile włączone światała po zamknięciu samochodu i po otwarciu
4) Gdzie jest złącze aux
Więcej pytań nie pamiętam z góry dziekuje za odpowiedź
1)mam pytanie a mianowicie ja ustawic w fisie np temp oleju bądź żeby mi pokazywał które drzwi mam otwarte bo nie pokazuje następnie jak zaprogramować domykanie szyb z pilota czy tak samo tutaj bedzie jak w passacie 3b że przez vaga uda mi się to uczynić??
2) Czy ma sens dozbrojenie seryjnego alarmu w golfie mk6 czy raczej nie (chodzi mi o dodatkowy moduł )
3) Jak uruchomić moduł który zostawia na chwile włączone światała po zamknięciu samochodu i po otwarciu
4) Gdzie jest złącze aux
Więcej pytań nie pamiętam z góry dziekuje za odpowiedź
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Funkcje FIS , umiejscowienie aux , alarm
nie ma żadnej pewności że da się to ustawić, wszystko zależy od możliwości sterowników,Misieknh pisze:Witam
1)mam pytanie a mianowicie ja ustawic w fisie np temp oleju bądź żeby mi pokazywał które drzwi mam otwarte bo nie pokazuje następnie jak zaprogramować domykanie szyb z pilota
osobiście jestem przeciwnikiem wszelkich wydatków poza centralnym zamkiem i "prywatnym" odcięciem zapłonu, alarm jaki by nie był nie jest żadnym problemem do kradzieży samochodu
ustawia się to VCDS-em w module 09-Centralny Zespół Elektryki, jest to funkcja Coming Home i Leaving Home3) Jak uruchomić moduł który zostawia na chwile włączone światała po zamknięciu samochodu i po otwarciu
jeśli nie wiesz gdzie ono jest to znaczy że go nie ma, inaczej - auto nie zostało w nie wyposażone4) Gdzie jest złącze aux
dla jasności: VCDS to komputer /program/ do diagnostyki auta bo patrząc na twoje pytania dochodzę do wniosku że możesz tego nie wiedzieć
Hmm nigdy się nie bawiłem mimo że posiadam bo się głównie japońcami zajmuje ale że stało się jak stało że mam teraz dwa vw to czas ogarnąć ale to najmniejszy problem Czyli nie da sie wejść do opcji fisu podstawowymi przyciskami w prawej manetce nic typu 3 sek przytrzymac itp?
- doggie
- V.I.P.
tego typu ustawienia to raczej z poziomu VCDS-a a nie manetkiMisieknh pisze: Czyli nie da sie wejść do opcji fisu podstawowymi przyciskami w prawej manetce nic typu 3 sek przytrzymac itp?
U mnie w mk5 da sie wejsc i ustawic pare opcji z komfortu. Ale to zalezy jaki masz modul
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
Tego nie ale np. Comming Home takdoggie pisze:ale domykania szyb nie zrobisz manetką
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
- doggie
- V.I.P.
oczywiście tak, ale pod warunkiem że moduł elektryki i moduł komfortu masz z wyższej półki a jak wiem, rzadko się takie zdarzają chyba że je sobie wymienisz we własnym zakresie, ja mam duży MFA+ bez opcji ustawiania CH i LH a co za tym idzie aby je mieć musiałbym wymienić wymienione moduły a z tego względu ze mam VCDS-a to jakoś mi sie nie chce grzebać bo równie dobrze VCDS-em jak zapewne wiesz można to ogarnąć
Nie no masz racje. Taki dodatkowy bajer i tyle. I zeby bylo smiesznie to do tych opcji masz dojscie tylko gdy auto na postoju. W czasie jazdy nawet nie wejdziesz do Settings.
Mała poprawka doggie. Właśnie dzisiaj wymieniłem swój moduł komfortu z Highline na Midline i na MFA+ dalej mam wszystkie opcje. Wychodzi na to że Midline wystarczy do tego żeby miec full fisa. Tylko Lowline tego nie obsłuży.
- doggie
- V.I.P.
olsen72 pisze:Mała poprawka doggie. Właśnie dzisiaj wymieniłem swój moduł komfortu z Highline na Midline i na MFA+ dalej mam wszystkie opcje. Wychodzi na to że Midline wystarczy do tego żeby miec full fisa. Tylko Lowline tego nie obsłuży.
wiem o tym bo mam Midline i mam duży FIS tylko że temat o Mk6 a tam może być zupełnie inaczej
Panowie pytanko laika - da się ustawić tą opcję CH i LH podpinając tan komputer VCDS ?
Moje autko to MK6 Highline
Moje autko to MK6 Highline
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW Serii 3... Radość z jazdy.
Pewnie ze sie da.
Dzięki olsen72.
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...