Licznik nie dziala...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Licznik nie dziala...
Czesc,
Dzisiaj znajomy mi zmienial swiece i po wymianie okazalo sie ze nie dziala licznik. Przed zaplonenm normalnie wskazuje godzine i kilomtery a po zapaleniu nie dziala nic ani obrotomierz ani predkosciomierz nie pokazuje kilometrow itp wiecie co to moze byc? bo mamy mega zagadke..
Dzisiaj znajomy mi zmienial swiece i po wymianie okazalo sie ze nie dziala licznik. Przed zaplonenm normalnie wskazuje godzine i kilomtery a po zapaleniu nie dziala nic ani obrotomierz ani predkosciomierz nie pokazuje kilometrow itp wiecie co to moze byc? bo mamy mega zagadke..
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Licznik nie dziala...
Sprawdz wszystkie bezpieczniki. Wiem ze jak padla mi wiązka i mialem zwaecie i jezdzilem bez jednego bezpiecznika nie pamietam ktorego to lcznik nie trzymal godziny nie bylo ani cyfrowego kilometrow ani nic. Licznik po podłączeniu wydaje charakterystyczny dzwięk rozruchu sprawdz czy słyszysz cos takiego.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Licznik nie dziala...
Tak ale po zapaleniu dzialal a tu kolega cinek7l7 napisal ze licznik kompletnie zdechl. Przeloz go do innego golfa/vento i sprawdz czy dziala bo moze sie upali:/...chociaz to raczej niemozliwe.karol2010 pisze:to lcznik nie trzymal godziny nie bylo ani cyfrowego kilometrow ani nic.
Re: Licznik nie dziala...
karol2010 mam dokladnie taki sam problem jak piszesz ale ja sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i wszystko jest ok... wiec nie mam pojecia co moze byc nie tak..
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Licznik nie dziala...
wyjmij może licznik i wypnij wtyczne zobacz może zaśniedziała lub jakims cudem wyskoczyla. Wypnij licznik zobacz jak wyglada wtycza i wepnij ja powinienes słyszeć dzwięk uruchamiajacego sie licznika . Sprawdz dokladnie bezpiecznik 21 u mnie on był powodem może wymień go na nówke. jesli to nie złączka ani bezpiecznik to pozostaje sprawdzić licznik na innym mk III lub podpiąć inny licznik do twojego samochodu. jesli licznik to maly problem gorzej jesli to nie on to masz zagadkę co jest nie tak z samochodem.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
Licznik nie dziala...
ok problem rozwiazany kabel od masy sie urwal:D jest ok dzieki wszystkim za pomoc:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Licznik nie dziala...
cinek7l7, na przyszłośc pisz czym jeździsz. Przeczytaj regulamin forum. Odpowiadających uczulam po raz kolejny, nie odpowiadać jeśli nie wiadomo czego się pytanie dotyczy. Przykładowo - mogło chodzić o swiece żarowe
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.