Golf 4 które pójdą przez obd?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Przymierzam się do zmiany na nowszy. Między innymi, żebym mógł swobodnie bez prucia stera robić mody.
I właśnie tu moje pytanie.. Czy każdy golf tdi od 2000r idze po obd? Wiem, że na pewno każdy PD ale czy na pompie też??
Nie ukrywam, że na pompie chyba bardziej mi się widzi.. Chyba, że lepiej radzicie brać coś na pompo-wtryskach.
I właśnie tu moje pytanie.. Czy każdy golf tdi od 2000r idze po obd? Wiem, że na pewno każdy PD ale czy na pompie też??
Nie ukrywam, że na pompie chyba bardziej mi się widzi.. Chyba, że lepiej radzicie brać coś na pompo-wtryskach.
-
- Forum Master
- Kontakt:
nie kazdy, numer stera muszisz dac do sprawdzenia. Ja mam 2001 modelowo, 2000 z koncowki i nie idzie.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Witam
038 906 012 M
29 04 00 .Auto z 30 05 00,idzie, podejrzewam że jak odczytasz VCDS-em przebieg
z silnika to idzie po OBD ale głowy nie dam uciąć
Pozdrawiam
038 906 012 M
29 04 00 .Auto z 30 05 00,idzie, podejrzewam że jak odczytasz VCDS-em przebieg
z silnika to idzie po OBD ale głowy nie dam uciąć
Pozdrawiam
NIXON
Wydaje mi sie ze tdi w mk4 to chyba powinien pójść po OBD2 bez problemu. Niezaleznie czy to VP czy PD. Te starsze tdi niekoniecznie szly po kablu ale nie w mk4.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Golf 4 które pójdą przez obd?
No to musze Cie zmartwic Wesol , znow sie nie wykazales... , ALH z 1999 nie idzie po kablu, AHF z 2000 tez nie poszedl.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Ma gadane
- Kontakt:
sterowniki z końcówką 012XX oraz 019XX(z kilkoma wyjątkami) programowalne przez OBDII, 018XX nie.
Diagnostyka
Chiptuning
Chiptuning
-
- Forum Master
- Kontakt:
i wszystko jasne.
a który Ci nie poszedl , tak z ciekawosci ?toffic pisze:012 też nie każde
-
- Ma gadane
- Kontakt:
też jestem ciekawyspanky pisze:a który Ci nie poszedl , tak z ciekawosci ?toffic pisze:012 też nie każde
Diagnostyka
Chiptuning
Chiptuning
Ja nie twierdzilem ze kazde mk4 pójdzie. Pisalem tylko z emi sie tak wydawalo bo jakos nie slyszalem o problemach z mk4. O porblemach to slyszalem z tdikami w mk3. Czyli jednak okazuje sie ze i z mk4 sa problemy i trzeba na stole robić.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Czy na stole czy na podlodze , jak kto woli ale trzeba je lutowacwesol pisze:Czyli jednak okazuje sie ze i z mk4 sa problemy i trzeba na stole robić.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
należysz do grona osób, które zawstydziły prawa panujące w elektronice samochodowej ale na poważnie, coś musiało Ci się pomylić, nie ma takiej fizycznej możliwości.VW//janek//VW pisze:ja mam alh i ster 18XX i idzie przez obd
Diagnostyka
Chiptuning
Chiptuning