Dzwięk pracy diesla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dzwięk pracy diesla
Witajcie
Na czym polega różnica w odgłosie pracy silnika pomiędzy tym przykładem:
[youtube][/youtube]
a tym:
[youtube][/youtube]
Chodzi mi o to, że pierwszy silnik przyjemnie zdrowo pracuje a drugi bardziej jakby brzęczy. Czy to moze miec związek ze stanem wtryskiwaczy?
Na czym polega różnica w odgłosie pracy silnika pomiędzy tym przykładem:
[youtube][/youtube]
a tym:
[youtube][/youtube]
Chodzi mi o to, że pierwszy silnik przyjemnie zdrowo pracuje a drugi bardziej jakby brzęczy. Czy to moze miec związek ze stanem wtryskiwaczy?
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Dzwięk pracy diesla
Wydaje mi się,że tutaj jakość drugiego nagrania odgrywa zasadniczą rolę.
Hmm,no zobaczymy co inni napiszą
Hmm,no zobaczymy co inni napiszą
Dzwięk pracy diesla
Chodzą identycznie ,,, nagrywane innym telefonem
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
Re: Dzwięk pracy diesla
W moim uhu tak jak pisał Michał 1977 że biega o ten drugi.A wtym przypadku jakość nagrania dźwięku to podstawa.
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzwięk pracy diesla
na moje ucho na tym pierwszym coś stuka, taki głuchy odgłos jakby od dołu silnika
Golf IV ALH+, Astra J CDTI 160km Sport
Re: Dzwięk pracy diesla
Moim zdaniem na pierwszym video dzwiek pracy jest wzorcowy i zmierzam do tego, zeby moje auto tak pracowało. Na tą chwilę jest u mnie tak jak na drugim nagraniu.
Wymieniłem kompletny rozrząd. Założyłem nowy tłumik drgań (koło pasowe). Cały osprzęt (pompa wody i wspomagania, alternator i napinacz) jest w dobrej kondycji i nie mam już w zasadzie żadnych hałasów z tamtej okolicy. Pompa VP (11mm) jest zregenerowana i całkiem zdrowa. Kąt wtrysku optymalny. Wtryski od 1Z. Pozostaje mi tylko oszacować stan wtryskiwaczy i szklanek.
Mimo, że to M-TDI, myślę, że nie ma żadnych przeszkód, żeby dzwięk silnika był taki jak na pierwszym filmie - słychać tylko moment spalania i dekompresję w cylindrach. U mnie przychodzi jeszcze jakiś dodatkowy jakby szum, (czyli to co uwazacie za stratę w jakości nagrania) i chciałbym go zidentyfikować.
Wymieniłem kompletny rozrząd. Założyłem nowy tłumik drgań (koło pasowe). Cały osprzęt (pompa wody i wspomagania, alternator i napinacz) jest w dobrej kondycji i nie mam już w zasadzie żadnych hałasów z tamtej okolicy. Pompa VP (11mm) jest zregenerowana i całkiem zdrowa. Kąt wtrysku optymalny. Wtryski od 1Z. Pozostaje mi tylko oszacować stan wtryskiwaczy i szklanek.
Mimo, że to M-TDI, myślę, że nie ma żadnych przeszkód, żeby dzwięk silnika był taki jak na pierwszym filmie - słychać tylko moment spalania i dekompresję w cylindrach. U mnie przychodzi jeszcze jakiś dodatkowy jakby szum, (czyli to co uwazacie za stratę w jakości nagrania) i chciałbym go zidentyfikować.
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro