Gotuje się ... maniana.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gotuje się ... maniana.
Witam,mam problem ze swoim golfem , mianowicie - grzeje się tak że zapala się kontrolka od temp. , nie włącza się wentylator , górny wąż od chłodnicy jest ciepły dolny zimny .
pierwsze co przyszło mi na myśl to to że termostat mi fika... niestety,to nie było to . termostat został wymieniony na nowiutki , winy wentylatora tutaj też nie widzę bo po podpięciu go na krótko kręci . Uszczelka pod głowicą to też nie jest bo ani nie kopci ani w płynie chłodniczym oleju nie ma.
Golf 88' 1.3 bena na monowtrysku z 3letnią instalacją gazową.
Liczę na Waszą pomoc , będę bardzo wdzięczna
pierwsze co przyszło mi na myśl to to że termostat mi fika... niestety,to nie było to . termostat został wymieniony na nowiutki , winy wentylatora tutaj też nie widzę bo po podpięciu go na krótko kręci . Uszczelka pod głowicą to też nie jest bo ani nie kopci ani w płynie chłodniczym oleju nie ma.
Golf 88' 1.3 bena na monowtrysku z 3letnią instalacją gazową.
Liczę na Waszą pomoc , będę bardzo wdzięczna
- deadwood506
- Mały gagatek
Gotuje się ... maniana.
jezeli masz zimnu wąz dolny to masz zapowietrzony obieg albo pompa wody ci siadła
Gotuje się ... maniana.
mógłbyś mi podpowiedzieć jak mam to sprawdzić ?
to sobie mogłam termostaty zmieniać ... ^^.
od tego ten wentylator może niedziałać ?:>
to sobie mogłam termostaty zmieniać ... ^^.
od tego ten wentylator może niedziałać ?:>
Gotuje się ... maniana.
jak gorny waz jest cieply a dolny zimny czyli nie ma obiegu czyli termostat nie widze tu nic innego a pompa wody nie wyje ?
Re: Gotuje się ... maniana.
pompa wody cichutka. a termostat nowiutki świecący i piękny zamontowany i że tak powiem ... nic nie zmienił :/RobertmkII pisze:jak gorny waz jest cieply a dolny zimny czyli nie ma obiegu czyli termostat nie widze tu nic innego a pompa wody nie wyje ?
Gotuje się ... maniana.
przy rozgrzanym samochodzie do max kiedy ma sie wlaczac termostat dalej dolny jest zimny ?
Gotuje się ... maniana.
no niestety , nawet jak auto jest zagotowane dolny wąż jest zimny. jedyny patent na utrzymanie niskiej temp. silnika/w miarę/ jest włączenie nawiewu i ogrzewania na maxa.
Gotuje się ... maniana.
no w sumie przy właczonym silniku pompa się ryla /telepie/
dzięki za wskazówki. Miłego wieczoru
dzięki za wskazówki. Miłego wieczoru
Gotuje się ... maniana.
zielu, można dostać w wieluniu tanio pompe wody ? bo w poznaniu cenowo średnio a do Wielunia mój towarzysz życiowy do rodziny jedzie w czwartek to by kupił tamu Was
Gotuje się ... maniana.
438434141 - lemar, na wylocie na warszawe...
zadzwoń i zapytaj po ile oni mają, ja kupowałem przez neta
zadzwoń i zapytaj po ile oni mają, ja kupowałem przez neta
Gotuje się ... maniana.
Głupio to zabrzmi ale sprawdź bo może założyłeś termostat odwrotnie Druga rzecz to zatkana chłodnica. A trzecia to padnięta pompa wody. PS. na allegro kupić pompę wody możesz za 70zł. Pamiętaj tylko aby wybrać zestaw z uszczelką.
MaciU
Gotuje się ... maniana.
Sprawdź jeszcze drożność wężyka przelewowego między chłodnicą a zbiorniczkiem. Ponoć przy niedrożnym dzieją się różne dziwne rzeczy. Choć nie powinno mieć to takiego wpływu na różnicę temp na obu wężach.