1.3nz gaśnie na wolnych obrotach

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pfejlu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pfejlu » wt mar 20, 2012 00:48

Wiem że takich tematów jest od groma ale u mnie sytuacja wygląda trochę inaczej.
Mianowicie, nie ważne czy silnik ciepły czy zimny, czy za oknem + 20 czy też - 20 on wciąż gaśnie na wolnych obrotach.
Odpala od razu, kręcę przez 2 sekundy i łapię, pochodzi z 20 sekund i gaśnie i tak w kółko... muszę mu ciągle dodawać gazu żeby nie gasł.
Gaśnie kiedy tylko chcę, przy ruszaniu, przy zatrzymywaniu się nawet gdy dojeżdżam na luzie, lubi sobie szarpać przy ruszaniu i nie tylko - płynnie się jeździć nie da.
Mocy mu nie brakuje, bo jak duszę pedał w podłodze to idzie jak burza ale nie uśmiecha mi się jeździć ciągle v-maxem bo po pierwsze nie ma warunków do tego, po drugie ekonomiczne to nie jest, po trzecie nie o to chodzi w jeździe samochodem. Nie mam już do niego siły po prostu... jest to strasznie uciążliwe, jestem załamany a nie chcę żeby samochód poszedł do żyda, za dużo już w niego zainwestowałem.
Raz na jakiś czas zdarzy mu się nie gasnąć, miałem kilka razy sytuację że wyjeżdżałem z garażu, zostawiałem zapalony silnik i nie gasł ale już gdy przejadę się chociażby 10 metrów i się zatrzymam to zdycha...
Zmianę serduszka i tak planuję ale jeszcze chce się przemęczyć z tym do lata. W czym może tkwić przyczyna? Dodam że świec jeszcze nie wymieniałem ale czy to one mogą powodować aż taki problem? Mam jeszcze problem z linką od sprzęgła, która lubi czasami nie odpuścić do końca ale wydaje mi się że jeśli samochód jest na luzie to nie powinno to robić problemu(?) (aktualnie jest linka samoregulująca - jak coś nową już zamówiłem ale z ręczną regulacją) Z góry dzięki za pomoc i osobie, która mi pomoże stawiam pół litra jak nic! :pub:

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt mar 20, 2012 22:42

Jaki masz tam gaźnik ?

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Pfejlu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pfejlu » wt mar 20, 2012 23:31

Motor wygląda tak: Obrazek (zdjęcie zapożyczone)

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt mar 20, 2012 23:46

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2 ... l#10460307" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=453390" onclick="window.open(this.href);return false;

zerknij w te tematy podobne ( te same ) problemy

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

lukasz177
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lukasz177 » pn lut 11, 2013 20:25

Witam,

Mam podobny problem.
VW Golf 2 - NZ, 1991, 1.3; z gazem.
Zapalam na benzynie, po 1-2 sek gaśnie. Jak trzymam go na wysokich obrotach to chodzi, ale jak tylko ściągnę nogę z gazu to gaśnie.
Jak silnik się nagrzeje to przełącza się samo na LPG, wtedy już jest dobrze (na wolnych obrotach również), ale gdy przełączę na benzynę to gaśnie (mimo rozgrzanego silnika).
Podejrzewałem filtr paliwa. Dziś wymieniłem i nie pomogło.
Jak już pojeżdżę na LPG, zgaszę i chcę zapalić na benzynie to się nie da. Musze odczekać 1h i znów zapali i gaśnie po 1-2 sek.
Od pewnego czasu też coś strzela pod maską, tak jakby w kolektorze.

Proszę o sugestie i możliwe domowe sposoby naprawienia mojej "Niuni".
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”