demontaż konsoli środkowej - malutki problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, odkopałem poprzedni temat, ale niestety nikt mi odp nie ud\ielił, z góry przepraszam że znów o tym, ale mam mały problemz demontażem konsoli środkowej.
Bowiem wykręciłem wszystkie 5 śrubek wokół konsoli, zdemontowałem schowek, oraz plastiki spod kierownicy, cała konsola mi się rusza, ale gdzieś na dole nad popielniczka coś mi trzymie (stamtąd też wykręciłem śrube), z tego co wiem do rozebrania środkowej konsoli nie trzeba demontować popielniczki, więc o co ho z tym elementem, bo już mnie coś bierze.
Bowiem wykręciłem wszystkie 5 śrubek wokół konsoli, zdemontowałem schowek, oraz plastiki spod kierownicy, cała konsola mi się rusza, ale gdzieś na dole nad popielniczka coś mi trzymie (stamtąd też wykręciłem śrube), z tego co wiem do rozebrania środkowej konsoli nie trzeba demontować popielniczki, więc o co ho z tym elementem, bo już mnie coś bierze.
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
Yoo! pisze: coś mi trzymie w okolicach popielniczki
żeby wyjąc kosz, trzeba wyjąc tunel środkowy (szczególnie część z popielniczką) jak zdemontujesz to zobaczysz dlaczego. Inaczej się nieda
Demontaż popielniczki - wyciągasz wkład i i masz wkręt do wykręcenia ... - odłączasz wtyk i wychodzi cała
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: demontaż konsoli środkowej - malutki problem
dzięki za info,jutro z rana się za to wezme, narazie musiałem uporządkować garaż, bo masakrycznie go zapusciłem przez zimeHaki pisze:Demontaż popielniczki - wyciągasz wkład i i masz wkręt do wykręcenia ... - odłączasz wtyk i wychodzi cała
Dzięki, wszystko zdemontowane, do Twojego opisu dodam jeszcze dwie śruby po bokach, ale teraz pusto pozdrawiam
- barthez1989
- Ma gadane
Może sie jeszcze to przyda http://uk-mkivs.net/forums/p/254098/165 ... px#1658586" onclick="window.open(this.href);return false;
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
Dzięki Panowie jak już wspomniałem wcześniej wszystko zdemontowane, co do obudowy pod lewarkiem ze skrzyni biegów, zdziwiła mnie bardzo jedna rzecz, jeden element do drugiego jest....klejony zdziwiło mnie to bo pierwszy raz się spotkałem z czymś takim w VW, zdemontowałem to, bo chciałem to okeić i myślałem, że będzie na jakiś zatrzaskach, a tu takie coś, no nie....................
......wydaje mi się, że wszystko zostało wyjaśnione, przydatne info dla następnych pokoleń
......wydaje mi się, że wszystko zostało wyjaśnione, przydatne info dla następnych pokoleń
Yoo! pisze:Dzięki Panowie jak już wspomniałem wcześniej wszystko zdemontowane, co do obudowy pod lewarkiem ze skrzyni biegów, zdziwiła mnie bardzo jedna rzecz, jeden element do drugiego jest....klejony zdziwiło mnie to bo pierwszy raz się spotkałem z czymś takim w VW, zdemontowałem to, bo chciałem to okeić i myślałem, że będzie na jakiś zatrzaskach, a tu takie coś, no nie....................
Skleiłeś to później znowu ?
Jeśli tak to jakimś specjalnym klejem ?
Bo mam taki sam problem i zastanawiam się czym to ogarnąć.
remo1002 pisze:Yoo! pisze:Dzięki Panowie jak już wspomniałem wcześniej wszystko zdemontowane, co do obudowy pod lewarkiem ze skrzyni biegów, zdziwiła mnie bardzo jedna rzecz, jeden element do drugiego jest....klejony zdziwiło mnie to bo pierwszy raz się spotkałem z czymś takim w VW, zdemontowałem to, bo chciałem to okeić i myślałem, że będzie na jakiś zatrzaskach, a tu takie coś, no nie....................
Skleiłeś to później znowu ?
Jeśli tak to jakimś specjalnym klejem ?
Bo mam taki sam problem i zastanawiam się czym to ogarnąć.
Ja to ogarnąłem poprzez skręcenie ze sobą obu elementów --- ładne prostokątne blaszki z 2 otworkami - małe i krótkie na 5mm wkręty + czarne zaślepki na łby --- wygląda jak fabryka a właściwie to widać je tylko wtedy jak odkurzam i odsunę fotele na max do tyłu .... w innym przypadku boczek fotela zasłania wszystko ,,, a zapomniałem dodać --- blaszki tez czarne
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MI chodzi o połączenie elementu 1 z 2. (to czarne z siwym)
Który fabrycznie był sklejony.
Który fabrycznie był sklejony.
remo1002 skleiłem to, klejem konstrukcyjnym, bo akurat miałem otwarty w tubie, trzymie jak fabrycznie, ale wydaje mi się, że jakims silikonem też by dało rady, a co do obrazka to 1 z 2 były fabrycznie sklejone
Super
Jak przestanie padać to jeszcze raz wyciągnę oba te plastiki, ładnie skleję w domu a później do autka. Wczoraj próbowałem posklejać to w aucie ale oprócz smrodu kleju nic z tego nie pozostało.
Jak przestanie padać to jeszcze raz wyciągnę oba te plastiki, ładnie skleję w domu a później do autka. Wczoraj próbowałem posklejać to w aucie ale oprócz smrodu kleju nic z tego nie pozostało.
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Golf mk4 1.9TDI
- Silnik: ASZ
Witam kolego mozna sie dowiedziec czy to jakas instrukcja z golfa czy co to za ksiazka bo przydała by mi sie