Przepływomierz w 1.9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Przepływomierz w 1.9 TDI
Witam
Mam pytanie, wydaje mi się że pada mi przepływomierz w moim golfie, bo zrobił się jakiś taki słaby i muł, jadę jutro do kolegi podpiąć go pod Vaga i to sie wtedy okaże, Ale moje pytanie jest następujące co się stanie jak odepnę teraz kostkę od przepływomierza???
Czy po wymianie trzeba skasować błedy na kompie czy nie?
Pozdrawiam
Mam pytanie, wydaje mi się że pada mi przepływomierz w moim golfie, bo zrobił się jakiś taki słaby i muł, jadę jutro do kolegi podpiąć go pod Vaga i to sie wtedy okaże, Ale moje pytanie jest następujące co się stanie jak odepnę teraz kostkę od przepływomierza???
Czy po wymianie trzeba skasować błedy na kompie czy nie?
Pozdrawiam
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dokładnie - może być tylko ciut lepiej Niektórzy tak diagnozują padnięcie przepywkiAdamm pisze:jak odepniesz to nic sie nie stanie, jesli rzeczywiscie pada powinno byc ciut lepiej ale bez rewelacji,
Pozdroo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Gadatliwa bestia
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
n-75 objawia sie mulem na 4 i 5 biegu bo turbina nie pompuje jak trzeba, a jesli mul jest od samego dolu to raczej nie n-75.
ja przy takim problemie (z n-75) moglem rozpedzac spokojnie auto do 120 z problemami do 140 ale ani ciut wiecej.
z tym ze to nie musi byc tez n-75 bo u mnie to byly popekane wezyki idace do niego. zreszta ten temat byl juz wiele razy poruszany na forum
ja przy takim problemie (z n-75) moglem rozpedzac spokojnie auto do 120 z problemami do 140 ale ani ciut wiecej.
z tym ze to nie musi byc tez n-75 bo u mnie to byly popekane wezyki idace do niego. zreszta ten temat byl juz wiele razy poruszany na forum
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Właśnie - był poruszany wiele razyAdamm pisze:n-75 objawia sie mulem na 4 i 5 biegu bo turbina nie pompuje jak trzeba, a jesli mul jest od samego dolu to raczej nie n-75.
TUTAJ
TUTAJ
TUTAJ
Powodzenia i miłej lektury
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mechanikowi pewnie chodzi o nastawnik pompyseweryn pisze:wiecie mam podobny problem 120 wczoraj 140 i to wszystko iuczsem szarpie mechanik chce coś wymieniać przy pompie za 1000 no nie wiem jestem troche młody może chce mnie naciągnąć poradzcie coś
Ja bym na Twoim miejscu poprosił jeszcze o diagnoze VAG'iem chyba, że mechanik jest na tyle dobrym fachowcem, że rozpoznaje to swoją intuicją Głupio by było wywalić 1000 i jakby się miało okazać, że "bez zmian"
Pozdrooooo