Przekładka silnika i osprzętu do Golfa mk2 z Corrado G60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam serdecznie wszystkich użytkowników
Od paru miesięcy jestem użytkownikiem VW Golfa mk2 1.3 niestety ale osiągi tego silnika sa dla mnie nie wystarczające dlatego wpadłem na pomysł ze poszukam silnika VR6 i wykonam samodzielnie SWAP niestey wszystkie silniki jakie oglądałem w mojej okolicy nie kwalifikowały sie nawet na jakiekolwiek zainteresowanie gdy nagle wpadł mi w ręce zdekompletowany Volkswagen Corrado G60 a dokładnie silnik, skrzynia biegów całe zawieszenie przód i tył oraz układ kierowniczy i tu moje pytanie
Czy te wszystkie cześci które wymieniłem będą pasowały do mojego Golfa?? Czy łapy silnika trzeba jakoś mocno przerabiać?? Czy znacie osobe która DOBRZE regeneruje kompresory na pomorzu? Może jakaś osoba juz ma za sobą taka przeróbkę chętnie przeczytam porady.
Jeśli temat sie powtarza wybaczcie jestem tu nowy. Pozdrawiam Paweł
Od paru miesięcy jestem użytkownikiem VW Golfa mk2 1.3 niestety ale osiągi tego silnika sa dla mnie nie wystarczające dlatego wpadłem na pomysł ze poszukam silnika VR6 i wykonam samodzielnie SWAP niestey wszystkie silniki jakie oglądałem w mojej okolicy nie kwalifikowały sie nawet na jakiekolwiek zainteresowanie gdy nagle wpadł mi w ręce zdekompletowany Volkswagen Corrado G60 a dokładnie silnik, skrzynia biegów całe zawieszenie przód i tył oraz układ kierowniczy i tu moje pytanie
Czy te wszystkie cześci które wymieniłem będą pasowały do mojego Golfa?? Czy łapy silnika trzeba jakoś mocno przerabiać?? Czy znacie osobe która DOBRZE regeneruje kompresory na pomorzu? Może jakaś osoba juz ma za sobą taka przeróbkę chętnie przeczytam porady.
Jeśli temat sie powtarza wybaczcie jestem tu nowy. Pozdrawiam Paweł
cale zawieszenie przykrecisz do bydy z mk2 ,i co za tym idzie silnik i skrzynia pasuje CI wtedy pod to zawieszenie to samo z tylna belka
a co do Gie to na allegro poszukaj w czesciach do g60 zestawow od Ladro,Daro i nie wiem czy jeszce Mr Henio sie w to bawi {tylko juz nie wiem czy oni sa z polnocy}
a co do Gie to na allegro poszukaj w czesciach do g60 zestawow od Ladro,Daro i nie wiem czy jeszce Mr Henio sie w to bawi {tylko juz nie wiem czy oni sa z polnocy}
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
Super właśnie na takie informacji oczekiwałem Bardzo Ci dziekuję Ci za info jeśli bede miał jakiekolwiek komplikacje podczas swap'a napewno zapytam jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :D
16vg60, powiedz mi kolego jeszcze jak oznaczyć Ciebie ze mi pomogłeś a zrobie to z przyjemnoscią Elo
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Pawewe, pamiętaj tylko że jak kompresor ma powyłamywane ścianki listewek to za wiele z nim nie zrobisz. Radzę przed zakupem silnika otworzyć kompresor. Znalezienie sprawnego G po uszkodzeniu Twojego (uszkodzeniu uniemozliwiającym naprawę) będzie bardzo trudne i bardzo drogie.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
bugalon, na szczeście kompresor bardzo dokładnie obejrzałem i ścianki listewek są w przyzwoitym stanie i nie są uszkodzone ale dziekuje Ci za przestroge
zastanow sie z tym swapem "g" bo z abfem napewno bedziesz mial mniej problemow a osiagi zblizone co nie zmienia faktu ze "g" rzadzi
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
Mam kolejny problem w moim "G" poprzedni właściciel założył sekwencje niestety sprzedając mi auto wyciągnął ją i została mi wisząca biała wtyczka zasilająca wtryskiwacze i nie bardzo wiem co i jak podłączyć wiszą mi dwa kabelki Czerwony oraz Brązowy proszę podpowiedzcie co i gdzie podłączyć najlepiej jakby ktoś wrzucił Foto jak ma podłączone u siebie.
Podjechać do elektryka odpada ponieważ auto stoi rozebrane
a wiedza moja z elektryki jest słabiutka PROSZĘ o POMOC
Podjechać do elektryka odpada ponieważ auto stoi rozebrane
a wiedza moja z elektryki jest słabiutka PROSZĘ o POMOC
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Czerwony do + po pompie paliwa, brązowy do sterownika (sterowanie wtryskiwaczami)
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon